ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته است که درسال های اخیر به عنوان درمان ایدآل برای پر کردن نواحی بی دندانی در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان ازجنس تیتانیوم است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک کاشته میشود تا با استخوان اطرافش اصطلاحآ جوش بخورد .بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. اصطلاح اسئواینتگریشن یا یکپارچه شدن استخوان به معنا جوش خوردن سطح ایمپلنت با استخوان اطراف آن است.
- بررسی وضعیت دهان و دندان : در ابتدا دندانپزشک یک معاینه دهانی کامل را انجام می دهد تا وضعیت دهان و سلامتی بیمار ارزیابی شود. آیا بیمار قبل از عمل جراحی ایمپلنت دندان به درمان دیگر نیاز دارد تا عکس های لازم گرفته شود، علاوه برآن کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر،ممکن است به پیوند جزئی یا وسیع استخوان نیاز داشته باشد که در نهایت یک طرح درمان مناسب با شرایط بیمار ارائه میشود .
- بی حسی موضعی برای انجام ایمپلنت: پیش از شروع کارجراحی، بیمار بی حسی موضعی میگیرد. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد، ولی در درمان ایمپلنت نیازی به بیهوشی نمی باشد .
- کشیدن دندان های آسیب دیده : دندان باید با دقت و ملایمت کشیده شود تا استخوان های اطراف تا حد ممکن سالم و دست نخورده باقی بمانند.
- پیوند استخوان : اگراستخوان فک به اندازه کافی و ضخیم نباشد یا اصطلاحآ نرم
باشد ، ممکن است قبل از عمل جراحی ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز باشد .
ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوندی باعث تولید استخوان جدید به میزانی
بشود که بتواند از کاشت دندان پیشتبانی کند ویا ممکن است پیوند استخوان درهمان
جلسه کاشت ایمپلنت همزمان انجام شود ، که در سالهای اخیر به علت پیشرفت تکنولوژی
انجام همزمان ایمپلنت با پیوند استخوان باهم دریک جلسه انجام میشود .
- سوراخ کردن استخوان : در صورتی که نیازی به پیوند استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان ، سوراخ کردن استخوان است. با ابزارخاص ایمپلنت ، استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود.
- قرار دادن ایمپلنت ها و بخیه کردن لثه : برای این
کار ابتدا برش کوچکی در لثه ایجاد می شود که استخوان فک در معرض دید قرار بگیرد بعد از کاشت ایمپلنت درون استخوان لثه با دقت
بخیه زده می شود .
- زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت : پس از قرار دادن ایمپلنت در دهان ، فرایندی به نام استخوان سازی انجام میشود .دراین حالت باتوجه به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمان لازم حدود 6 تا 12 هفته است در این مدت هیچ فشاری نباید به ایمپلنت وارد شود. دراین مدت زمان و به تدریج استخوان به ایمپلنت پیوند می خورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.
- در صورتیکه بیمار
قصد ایمپلنت یک روزه یا فوری را داشته باشد با استفاده ازروش های خاص ودر صورت
وجود استخوان کافی د ناحیه ایمپلنت این
امر امکان پذیر است.
- نصب اباتمنت : بعد از فرایند
تکمیل استخوان سازی نوبت به مرحله بعدی
فرا میرسد. دندانپزشک پیچ روی ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی
ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همان تاج تیتانیومی است که قرار است روکش روی آن قرار بگیرد و پایه ای برای اتصال روکش است.

مدت
زمان لازم برای این درمان چقدر است؟
اگر قبل از ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشید، چند ماه هم باید زمان برای جوش خوردن پیوند و آماده شدن استخوان برای کاشت ایمپلنت، در نظر بگیرید. با این حال گاهی اوقات که استخوان شرایط نسبتا خوبی دارد میتوان همزمان با پیوند استخوان، جایگذاری ایمپلنت را هم انجام داد.
در صورتی که بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری را داشته باشد، تمامی این مراحل ظرف یک روز انجام میشود یعنی در همان روزی که ایمپلنت برایتان جایگذاری میشود، روکش دندان روی آن وصل میشود تا جای دندان در دهان خالی نماند.
ایمپلنت یک
روزه و فوری چیست ؟
خطرات و عوارض کاشت دندان چیست ؟
هر جراحی که در دنیا صورت میگیرد شامل عوارض اجتناب ناپذیری است که این عامل طبیعی است. ولی میتوان آن را کنترل کرداما به طور کلی درمان کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم خطر و موفقیت آمیز است.
درد بعد از ایمپلنت دندان: در طی انجام ایمپلنت دندان، به دلیل استفاده از داروهای بی حسی، هیچ دردی احساس نمی شود. اما بعد از از بین رفتن اثر داروهای بی حسی، ممکن است درد کم کم ظاهر شود. با این حال درد بعد از ایمپلنت طولانی و زیاد نیست و بعد از 2 تا 3 روز از شدت آن کم می شود. این درد بعد از یک هفته تا ده روز به طور کامل برطرف می شود. در صورتی که بعد از 10 روز همچنان این درد وجود داشت، بهتر است به پزشک اطلاع داده شود. در چند روز بعد از عمل هم پزشک مسکن تجویز می کند که از شدت درد می کاهد.
خونریزیآلرژی به ایمپلنت
طول عمر ایمپلنت چقدر است؟
موارد موفقیت ایمپلنت
- جراح متخصص فک وصورت یا جراح لثه
- انجام رادیوگرافی از قبیل OPG و CBCT
- مطلوب بودن وضعیت سلامت لثه
- تراکم استخوانی کافی
- طرح درمان مناسب و استفاده از برند های با کیفیت بالا
- رعایت دقیق بهداشت دهان ودندان
- هزینه درمان ایمپلنت رابطه مستقیم به نوع برند ایمپلنت استفاده شده دارد
- انجام یا عدم انجام پیوند استخوانی برای بیمار
- تعداد ایمپلنت ها
- درمانها جانبی مانند درمان عفونت لثه ، پوسیدگی دندان وغیره
در صورتی که هزینه ایمپلنت اعلام شده به بیمار ازحدعرف پایین
تر باشد ،باید به نوع برند ومواد انجام شده برای بیمار شک کنید . ودر یک کلام با توجه به
اینکه درمان ایمپلنت تقریبا مادام العمر تلقی می گردد ، اکیدا توصیه می شود که کیفیت
را فدای ایمپلنت ارزان ننمایید.
