اخطار
لطفا فیلد را پر کنید
کاشت ایمپلنت فوری - ایمپلنت یک روزه دندان چیست و چگونه انجام میشود؟ | ایمپلنت فوری در تهران | پانچ ایمپلنت در تهران | ایمپلنت ارزان | متخصص ایمپلنت

ایمپلنت فوری در تهران | ایمپلنت یکروزه بدون درد + قیمت و هزینه ها در سال 1403 | کاشت دندان در یک روز

با اینکه ایمپلنت دندان یک روش مقبول برای جبران کردن دندان از دست رفته است، اما در کاشت ایمپلنت دندان، مدت زمانی طول می کشد تا دندان شما آماده شود. همین عامل سبب می شود که بسیاری از بیماران قید انتظار چند ماهه (6 تا 12 ماه) برای کاشت دندان خود را بزنند و از روش های دیگری مانند پروتز مصنوعی برای جایگزینی دندان از دست رفته خود استفاده کنند، اما به لطف پیشرفت تکنیک های دندانپزشکی، روشی به نام ایمپلنت فوری در تهران و سایر نقاط ایران و جهان انجام می شود که با کمک آن میتوان در یک روز دندان کاشت! به همین خاطر برخی افراد برای راحتی در خوردن، آشامیدن و صحبت کردن از ایمپلنت دندان فوری استفاده میکنند.


فایل صوتی خلاصه مقاله

ایمپلنت فوری چیست؟

کاشت ایمپلنت فوری که به آن ایمپلنت یک روزه هم گفته می شود یکی از روش‌های رایج برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته می باشد. با این حال، تا همین اواخر، کاشت و بارگذاری ایمپلنت دندانی یک فرآیند طولانی بود که بسیاری از بیماران و پزشکان، علیرغم مزایای آن، مایل به انجام آن نبودند. زیرا این فرآیند برای بیماران ناامید کننده بود، زیرا زمان زیادی بین کشیدن دندان خراب و جایگزینی آن توسط ایمپلنت وجود داشت. با افزایش تقاضای بیماران برای ایمپلنت دندان فوری، فناوری‌ها و مطالعات جدید در نهایت امکان تحقق روش‌های جدید کاشت ایمپلنت را فراهم کردند. کاشت ایمپلنت فوری یکی از روش‌های ابتکاری است که در آن ایمپلنت با همزمان با کشیدن دندان پوسیده، در استخوان فک جایگذاری می‌شود. در این روش، ایمپلنت سریعا در حفره دهانی قرار می‌گیرد. این کار علاوه بر راحت‌تر بودن نسبت به روش قبلی (یعنی ایمپلنت معمولی یا سنتی)، احتمال موفقیت آمیز بودن رشد بافت و استخوان در اطراف ایمپلنت را نیز افزایش می‌دهد. به عبارات دیگر ایمپلنت فوری به عمل کشیدن و کاشت دندان در حفره دندان از دست رفته تنها در یک روز گفته می‌شود. این روش درمانی بیشتر برای دندان‌های جلویی کاربرد دارد. به منظور جایگزینی یک یا چند دندان به صورت همزمان از این روش درمانی استفاده می‌شود. در این روش این امکان برای بیمار فراهم شده است تا همزمان با کشیدن دندان، دندان دیگر جایگزین و روکش شود.

روش‌های انجام ایمپلنت فوری

نکته مهمی که در کاشت ایمپلنت فوری باید به آن توجه کرد این است که کاشت ایمپلنت درون حفره دهانی )جراحی پایه ایمپلنت ) با بارگذاری دندان ( پروتز ایمپلنت ) دو پروسه جدا از هم می‌باشند. ایمپلنت‌ها که نقش ریشه دندان را دارند بعد از خارج کردن دندان پوسیده درون استخوان فک و جای ریشه دندان خارج شده یا در ناحیه بی دندان قرار می‌گیرند. بسته به پایداری و جایگیری ایمپلنت‌ها درون حفره دهانی، زمان بارگذاری تاج دندان نیز متفاوت خواهد بود. سه روش برای بارگذاری تاج دندان روی ایمپلنت فوری وجود دارد. در روش اول بارگذاری تاج دندان ظرف 24 ساعت اول انجام می‌شود که به بارگذاری فوری معروف است. در روش بعدی سه ماه بعد از کاشت ایمپلنت بارگذاری دندان انجام می‌شود که به بارگذاری زود هنگام معروف است. در روش بعدی که بارگذاری معمولی تاج دندان است، فاصله بین کاشت ایمپلنت و بارگذاری تاج دندان حدود شش ماه می باشد. اینکه دندانپزشک از کدام روش استفاده کند، بستگی به نوع و برند ایمپلنت ، تراکم و دانسیته استخوان ناحیه ایمپلنت و توانایی متخصص و جراح ایمپلنت دارد.

مزایای کاشت ایمپلنت فوری چیست؟

کاشت ایمپلنت فوری هم برای بیماران و هم برای پزشکان مفید است. برخی از مزایای استفاده از این روش نسبت به روش‌های مرسوم کاشت ایمپلنت دندان عبارتند از:

 پروسه زمانی کوتاه‌تر در کاشت ایمپلنت و روش جراحی ساده‌تر و آسیب کمتر. در واقع مهم‌ترین مزیت استفاده از ایمپلنت‌های فوری کاهش پروسه درمان است.

 هنگامی که فرد از ایمپلنت‌های یک روزه استفاده می کند نیاز نیست که مدت زیادی جای دندان در دهان وی خالی بماند و لبخند و اعتماد به نفس وی را تحت تاثیر قرار دهد.

 بسیاری افراد برای زیباتر شدن خنده خود و افزایش اعتماد به نفس خود، تا آماده شدن لثه در جایگذاری ایمپلنت‌های معمولی ، از پروتزهای دندانی موقت استفاده می‌کنند. در حالی که با استفاده از ایمپلنت‌های فوری نیازی به استفاده از پروتزهای موقتی نیست. 

ایمپلنت فوری همچنین موجب افزایش بهداشت دهان و دندان شده و احتمال بروز عفونت و آبسه را کاهش می‌دهد.

معایب کاشت ایمپلنت فوری

این روش درمانی نیز مانند هر روش دیگر علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد. اولین مورد از معایب این روش این است که همه بیماران کاندیدای خوبی برای انجام کاشت ایمپلنت فوری نیستند. همانطور که در پاراگراف‌های بعدی توضیح داده شده است افرادی هستند که روش ایمپلنت فوری برای آنها مناسب نبوده و مجبورند از روش ایمپلنت معمولی استفاده کنند. دومین عیب این روش در واقع هماهنگی بین جراح ایمپلنت و متخصص پروتز و لابراتوار می‌باشد. در واقع برای کاشت ایمپلنت‌های فوری در دهان نیاز به تیم پزشکی و هماهنگی عالی می‌باشد و یک فرد به تنهایی نمی‌تواند از عهده انجام آن برآید. هماهنگی بین اعضای تیم پزشکی ممکن است کمی پیچیده و یا دست و پا گیر باشد.

ایمپلنت فوری باید با نهایت دقت انجام شود و دندانپزشک متخصص باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا ایمپلنت را در استخوان فک به صورت دقیق قرار دهد. به منظور کسب نتایج بهتر برای دندان‌های جلویی، قبل از انجام عمل جراحی باید از سلامت دندان‌های خود اطمینان حاصل نمایید. برای دندان‌های پایین نیز باید بررسی شود که آیا استخوان فک شما بافت قوی دارد. لازم به ذکر است که این روش درمان به طور معمول برای فک بالا توصیه نمی‌شود زیرا تراکم استخوان در این فک کم است. از این رو استخوان فک بالا به منظور پشتیبانی از ایمپلنت قدرت لازم را ندارد. شانس موفقیت‌آمیز بودن ایمپلنت فوری 75 درصد است که در مقایسه با ایمپلنت معمولی که احتمال موفقیت آن 95% است کمی کمتر است.

قبل از انجام ایمپلنت حتما بخوانید

قبل از اینکه فرد بخواهد ایمپلنت انجام دهد نیاز است که برای بررسی بسیاری از مسائل با دندانپزشک خود مشورت کند. در ابتدا دندانپزشک نیاز به عکس تصویر اشعه ایکس از فک و دهان فرد OPG , CBCT دارد تا تشخیص دهد که روش ایمپلنت گذاری برای بیمار مناسب است یا خیر. پس از این مرحله نوع روش ایمپلنت گذاری مشخص می‌گردد. کاشت ایمپلنت دارای زمان و مراحل متفاوتی بوده و بسته به شرایط بیمار و همچنین روش مورد استفاده ممکن است از چند هفته تا چندین ماه طول بکشد.

چندین مرحله در فرآیند ایمپلنت وجود دارد که این مراحل به وضعیت فردی بستگی دارد. ابتدا اگر دندان‌های پوسیده یا آسیب دیده عفونی در دهان وجود داشته باشند، قبل از کاشت ایمپلنت باید کشیده شوند . هنگامی که کشیدن دندان قبل از کاشت ایمپلنت انجام می‌شود، باید دقت شود که دندان با کمترین اختلال و آسیب به استخوان از حفره استخوانی یا بافت لثه خارج شود.

کدام نوع درمان برای افراد بهتر است؛ ایمپلنت فوری یا معمولی ؟

تیم کاشت ایمپلنت (که اغلب شامل پریودنتیست یا جراح دهان ،متخصص پروتر و تکنسین لابراتوار دندان می‌باشد) بر اساس وضعیت فردی بیمار روش مناسب برای ایجاد ایمپلنت را ارائه می‌دهند. به طور کلی، به افرادی که لثه یا بافت استخوانی نازک‌تری دارند (چه به دلیل عوامل ژنتیکی و چه ناشی از یک وضعیت پزشکی) بهتر است از روش‌های چند مرحله‌ای استفاده کنند. در این روش به دلیل نازک و حساس بودن بافت استخوان و لثه، بین کشیدن دندان پوسیده و جایگذاری ایمپلنت فاصله زمانی ایجاد می‌شود.

همچنین افرادی که صفحه استخوان لثه آنها نا متقارن است (صفحه لثه نامتقارن به حالتی گفته می‌شود که خط لثه روی لبخند ناهموار و ناصاف باشد) نیز باید از روش‌های چند مرحله‌ای استفاده کنند. اما اگر فرد هیچ کدام از شرایط گفته شده را نداشته باشد، می‌تواند از روش ایمپلنت فوری استفاده کند و به محض خارج شدن دندان‌های پوسیده، ایمپلنت درون استخوان لثه کاشته شود.

نکته مهم در استفاده از ایمپلنت‌های فوری این است که برای اجرای این روش نیاز است که لثه هنگام خارج کردن دندان آسیب دیده دچار پارگی و بخیه نگردد که بستگی زیاد به تبحر جراح دندان دارد.

تمام آنچه لازم است در رابطه با ایمپلنت فوری بدانید

ایمپلنت فوری یکی از روش‌های درمانی مناسب جایگزینی دندان از دست رفته می‌باشد. در این روش درمانی همزمان با کشیدن دندان، ایمپلنت دندان در استخوان فک قرار خواهد گرفت و جایگزین دندان از دست رفته خواهد شد. با استفاده از این روش درمانی می‌توان در مدت زمان بسیار کوتاه و به راحتی دندان از دست رفته را جایگزین کرد. بر اساس گزارشات به دست آمده از این روش درمان، اکثر افرادی که آن را تجربه کرده‌اند از نتیجه کار راضی بوده‌اند.

مراحل ایمپلنت فوری دندان

ایمپلنت فوری در طول چندین مرحله انجام می‌گیرد که در ادامه قصد داریم این مراحل را به صورت مختصر مورد بررسی قرار دهیم.

در مرحله اول باید عکس‌برداری‌های مورد نیاز از دندان و فک انجام گیرد، سپس اطلاعات جمع آوری شده مورد بررسی قرار می‌گیرند. در نهایت پس از انجام معاینه و در صورت وجود شرایط مورد نیاز ایمپلنت فوری آغاز خواهد شد. این نکته را به خاطر داشته باشید که برای آغاز این روش درمانی به بی‌حسی دندان نیاز خواهید داشت.

در مرحله بعد لثه برش خورده و یا پانچ و سوراخ خواهد شد و روی استخوان باز می‌شود. در استخوان فک و در محل مشخص شده یک سوراخ کوچک با استفاده از دریل دندانپزشکی ایجاد خواهد شد. این سوراخ با استفاده از مته‌های مختلف بزرگ خواهد تا ابعاد مورد نظر برای ایمپلنت دندان به دست آید. لازم به ذکر است که ایمپلنت دندان شباهت بسیار زیادی به پیچ باریک و کوچک دارد که در داخل این سوراخ قرار می‌گیرد کل این مراحل می تواند در بین فاصله زمانی تا 10 دقیقه انجام گیرد.

روکش ایمپلنت فوری دندان : در این مرحله قطعه واسطه‌ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت متصل خواهد شد و قالب‌گیری مورد نیاز از سطح لثه و ایمپلنت انجام خواهد شد. در پایان روکش مناسب دندان برای شما ساخته خواهد شد. مرحله بعد روکش طراحی و تولید شده با استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی روی پایه ایمپلنت نصب خواهد شد. در صورت نیاز لثه بسته شده بخیه خواهد خورد تا اطراف ایمپلنت را فرا بگیرد. لازم به ذکر است که روکش مورد استفاده در این روش، در حین زیبایی روکشی موقت است که به ایمپلنت متصل خواهد شد. از این رو گاهی اوقات ممکن است بیمار با یک دندان به شدت آسیب دیده یا پوسیده به کلینیک مراجعه کرده، دندان وی کشیده خواهد شد و در نهایت در حفره دندان ایمپلنت کاشته خواهد شد. پس از به اتمام رسیدن این روش درمان روکش موقت روی دندان شما کشیده خواهد شد. در این شرایط بیمار کلینیک را با یک دندان جدید ترک خواهد کرد. این نکته را به خاطر داشته باشید که ایمپلنت فوری برای تمام افراد مناسب نیست و این مورد باید قبل از هرگونه اقدامی توسط دندانپزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.

تفاوت ایمپلنت معمولی و ایمپلنت‌های فوری

تفاوت ایمپلنت معمولی و ایمپلنت‌های فوری در این است که در روش‌های معمولی پس از قرار گرفتن پایه ایمپلنت داخل استخوان فک چند ماه باید صبرکنید (حدودا 3 تا 6 ماه) تا استخوان اطرف ایمپلنت با تیتانیوم ایمپلنت اصطلاحا جوش بخورد. پس از به دست آمدن ثبات خوب و کسب اطمینان از توان تحمل فشار ایمپلنت، روکش روی آن گذاشته خواهد شد. در ایمپلنت فوری به منظور حفظ زیبایی لبخند، در روزی که ایمپلنت جایگذاری می‌شود، روکش نیز روی آن قرارداده خواهد شد.

لازم به ذکر این نکته بسیار مهم است که در ایمپلنت فوری روکش مورد استفاده موقتی است و نسبتاً کوتاه‌تر طراحی شده است. کوتاه‌تر بودن این روکش به این دلیل است که در زمان جویدن غذا فشاری روی آن ایجاد نشود و با توجه به ابنکه استخوان و ایمپلنت هنوز به یکدیگر جوش نخورده و ایمپلنت ثبات کافی را ندارد. از این رو کوچکترین حرکت ایمپلنت باعث ایجاد اختلال در فرآیند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت گردد که ممکن است در نهایت در این روش درمانی با شکست مواجه گردیم. فرآیند جوش خوردن باعث ایجاد یکپارچگی استخوان خواهد شد. به همین دلیل است که گفته می‌شود ایمپلنت فوری برای تمامی افراد مناسب نمی‌باشد.

چه کسانی می‌توانند ایمپلنت فوری دندان انجام دهند

ایمپلنت فوری تنها برای افرادی مناسب می‌باشد که تراکم کافی استخوان در ناحیه ایمپلنت را داشته باشند. همچنین این افراد نباید عوامل خطرناک از جمله عفونت در دهان و دندان خود داشته باشند.همچنین این روش درمان تنها در صورتی برای شما مناسب خواهد بود که بافت دهان و دندان کاملاً سالم داشته باشید. به دندان قروچه (فشار دادن و ساییدن دندان بر روی یکدیگر) کردن عادت نداشته باشید و مراقبت از دندان‌ها و مسواک هر روزه برای شما در اولویت قرار داشته باشد.

ایمپلنت فوری برای کسانی مناسب می‌باشد که برای انجام جراحی فرصت اندکی دارند. افرادی که مسافر خارج از کشور هستند و یا مدیرانی که به دلیل مشغله‌های کاری زیاد زمان کافی ندارند انجام ایمپلنت فوری را ترجیح می‌دهند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور که برای مدت محدود به ایران سفر می‌کنند این روش درمانی را انتخاب می‌کنند. تا هم‌زمان با سر زدن به خانواده خود، مشکلات دندانی خود را نیز رفع نمایند. ایمپلنت فوری همچنین برای افرادی که جراح باتجربه در شهر خود ندارند و یا امکانات ایمپلنت در آن شهر وجود ندارد گزینه مناسبی می‌باشد. در نهایت می‌توان گفت مسافرین خارجی که به دلیل پایین بودن هزینه‌های دندانپزشکی در ایران برای رفع مشکلات دندانی خود به ایران سفر می‌کنند این روش درمانی را ترجیح می‌دهند. به طور کلی می‌توان گفت برای افرادی که زمان مسئله مهمی است و برای این کار فرصت محدودی دارند این روش درمانی گزینه مناسبی است.

هزینه ایمپلنت فوری در تهران

ایمپلنت فوری نسبت به ایمپلنت معمولی کمی هزینه بیشتری دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت هزینه این روش درمانی در کلینیک دندانپزشکی برتر بسیار مقرون‌به‌صرفه و مناسب است. به منظور استفاده از ویزیت رایگان توسط متخصص ایمپلنت دندان در کلینیک برتر که دارای بهترین متخصص و پزشکان در این زمینه می‌باشد می‌توانید با شماره تلفن‌های کلینیک تماس بگیرید و نوبت دریافت کرد.

هم چنین برای دریافت ویزیت و مشاوره رایگان میتوانید از طریق فرم مشاوره رایگان استفاده نمایید.

در رابطه با هزینه ایمپلنت فوری لازم به ذکر است که هزینه پیوند استخوان و سینوس لیفت به وضعیت دهان و دندان فرد بستگی دارد. از این رو به منظور مشخص شدن قیمت نهایی این روش درمانی و دریافت نوبت برای ویزیت و مشاوره رایگان تماس بگیرید.

ایمپلنت فوری دندان یکی از روش‌های درمانی باکیفیت و بادوام می‌باشد اما از آنجا که هزینه نسبتاً بالایی دارد سردرگمی افراد را به همراه دارد. یکی از ایمپلنت دندان فوری ارزان در ایران ایمپلنت SEWON MEDIX می باشد گزینه مناسبی برای آن‌ها خواهد بود. این روش ایمپلنت فوری ابداع کشور چین می‌باشد. این روش درمانی دارای کیفیت قابل قبول نسبت به قیمت است. البته لازم به ذکر است که در این روش درمانی نیز روکش فوری به شما ارائه خواهد شد.ولی برای افراد با بضاعت مالی بهتر، ایمپلنت های با کیفیت بهتر توصیه می گردد.

به منظور کسب اطمینان از موفقیت این روش درمانی باید یک پزشک متخصص خوب را برای انجام آن انتخاب نمایید. کلینیک دندانپزشکی برتر دارای پزشکان مجرب و متخصص در زمینه ایمپلنت فوری دندان می‌باشد. از این رو بابت دریافت بهترین خدمات در این کلینیک با استفاده از جدیدترین و به‌روزترین دستگاه‌های دندانپزشکی خیال شما راحت خواهد بود.

طول درمان ایمپلنت فوری چقدر است؟

ایمپلنت فوری با ایمپلنت‌های معمولی متفاوت می‌باشد. در این روش درمان استخوان فک بیمار باید دارای شرایط نرمال باشد، در صورتی که ناحیه فک شما طول، عرض و ارتفاع مناسب نداشته باشد این روش درمان برای شما مناسب نخواهد بود. زیرا ایمپلنت فوری به تراکم استخوان مناسب در محل مورد نظر نیاز دارد و در صورتی که شرایط استخوان فراهم باشد، نیازی نیست بیمار برای دریافت پروتز به مدت 3 ماه صبر پیشه کند. بلکه این امکان برای بیمار وجود دارد تا در همان روز جراحی روکش موقت بسیاز زیبا را دریافت نماید. پس از به پایان رسیدن پروسه درمان که ممکن است برای 3 تا 6 ماه طول بکشد بیمار می‌تواند برای دریافت پروتز دائمی به دندانپزشک متخصص مراجعه نماید.

ایمپلنت فوری با هدف تأمین زیبایی ظاهر بیمار اغلب برای بخش‌های جلوی فک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد و این امر باعث می‌شود تا گاهی اوقات دندانپزشک متخصص این روش درمان را توصیه نکند. از مهمترین عوارض این روش درمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف-لق شدن ایمپلنت

جابجایی ایمپلنت، احتمال لق شدن آن را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. جراح به منظور کسب موفقیت در انجام این روش درمان باید ایمپلنت را به گونه‌ای در استخوان فک محکم سازد که امکان جابجایی آن وجود نداشته باشد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود این روش درمان توسط دندانپزشک متخصص و باتجربه انجام گیرد. بیمار نیز باید از وارد شدن فشار اضافه روی ایمپلنت خودداری نماید. ایمپلنت فوری تا زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک به مراقبت صحیح نیاز دارد.

ب-امکان جوش نخوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک

لازم به ذکر است که این روش درمان برای موقع خاص مناسب می‌باشد. این روش درمانی برای افرادی مناسب است که دارای استخوان سالم و تراکم کافی باشند. تنها در این شرایط است که پایه ایمپلنت به طور کامل جوش می‌خورد. در غیر این صورت عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک به عنوان یکی از عوارض ایمپلنت فوری در نظر گرفته خواهد شد.

ج-شکستن روکش موقت

ایمپلنت فوری نیز مانند دیگر روش‌های درمان ممکن است با عوارضی همراه باشد. یکی از عوارض آن احتمال شکستن روکش موقتی است که با وارد آمدن فشار روی ایمپلنت اتفاق خواهد افتاد. روکشی که پس از ایمپلنت فوری انجام می‌شود موقتی است. این روکش تا زمانی روی ایمپلنت باقی خواهد ماند که انسجام مورد نیاز به دست آید. روکش‌ها به طور معمول قبل از آغاز عمل جراحی درست می‌شوند. از این رو مانند ترمیم‌های نهایی از استحکام کافی برخوردار نیستند. احتمال شکستن آن‌ها در مقایسه با تاج دندان دائمی بیشتر است.

د-خراب شدن ایمپلنت

عدم سازگاری ایمپلنت با استخوان فک، احتمال شکسته شدن و خرابی ایمپلنت را افزایش می‌دهد. در این روش درمان بدن برای تولید سلول‌های استخوانی جدید هنوز به زمان نیاز دارد. تا بتواند ایمپلنت را به صورت محکم در مکان خود نگه دارد. رعایت مجموعه‌ای از نکات با هدف عدم جابجایی پایه ایمپلنت در طول دوره درمان ممکن است برای 3 تا 6 ماه ضروری می باشد. در طول دوره درمان ایمپلنت فوری بیمار باید غذاهای نرم‌تر میل کند و از خوردن غذاهای سفت و ترد همچون هویج و بادام به شدت خودداری نماید.

و-عفونت

از دیگر عوارض ایمپلنت فوری می‌توان به عفونت لثه اطراف ایمپلنت اشاره کرد. عفونت می‌تواند برای طولانی مدت عوارض جانبی دیگری را ایجاد نماید. از این رو در نواحی اطراف ایمپلنت باید در طول ماه‌های نخست پس از انجام جراحی به مراقبت‌های لازم عمل کنید. این امر از ایجاد عفونت و تحمیل نیروی اضافه روی ایمپلنت تا حد زیادی جلوگیری به عمل خواهد آورد.

عوارض جانبی

  • ایمپلنت فوری نیز مانند تمام عمل‌های جراحی عوارضی را به همراه دارد. عوارض جانبی این روش درمان با دیگر روش‌های درمان تفاوت قابل‌توجهی ندارد. این عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشند:
  • خراب شدن ایمپلنت
  • عفونت
  • درد
  • از این رو عوارض این روش درمان مانند ایمپلنت‌های معمولی ممکن است شامل جابجایی نیز باشد.
  • برخی از عوارض این روش درمان بسیار نادر هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • متورم شدن، قرمزی و دردناک شدن لثه پس از بهبودی کامل
  • ایجاد بو یا طعم بد در دهان پس از ایمپلنت فوری و تکمیل روش درمان

با فواید و مزایای ایمپلنت فوری بیشتر آشنا شویم

ایمپلنت فوری نمایانگر پیشرفت در روش‌های درمان دندانپزشکی می‌باشد. مهمترین مزیت این روش درمان این است که به دلیل پیوند ایمپلنت‌ها با استخوان به استفاده از جایگزین موقت متحرک دندان دیگر در این روش نیاز نخواهید داشت.

وقتی فناوری ایمپلنت برای نخستین بار در دنیای دندانپزشکی معرفی شد، بیماران برای دریافت تاج باید برای مدت زمان 3 تا 6 ماه منتظر می‌ماندند تا قادر به تکمیل روش درمان باشند. ابتدا تصور می‌شد که پیوند استخوان و ایمپلنت باید انجام گیرد. اما تحقیقات اخیر عنوان کرده‌اند که در صورتی که شرایط مناسب باشد امکان جایگذاری ایمپلنت‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن وجود دارد. امروزه اثبات شده است که جایگذاری ایمپلنت تعیین‌کننده پیوند آن با استخوان نمی‌باشد. بلکه این مسئله تا حد زیادی به درجه حرکت میکرونی ایمپلنت در داخل استخوان وابسته می‌باشد.

تحقیقات جدید نشان داده اند که آنگونه که افراد تصور می‌کنند استخوان‌ها سفت و سخت نمی‌باشند بلکه تا حدی الاستیک هستند. از این رو ایمپلنت در داخل استخوان می‌تواند حرکت بسیار اندکی داشته باشد. این حرکت باید زیر 100 میکرون باشد تا ایمپلنت قادر به اتصال صحیح به استخوان باشد. پایداری اولیه ایمپلنت تعیین‌کننده میزان نیروی مجاز وارده به ایمپلنت در شرایط وجود این حرکت میکرونی می‌باشد.

در صورت تنظیم صحیح ایمپلنت و قرار گرفتن آن روی استخوان، پایداری آن بیشتر خواهد بود. به طور کلی ایمپلنت باید مقاومت لازم در مقابل فشار رو به پایین و فشار ناشی از خرد کردن را داشته باشد. ایمپلنت فوری یکی از روش‌های جدید کاشت دندان می‌باشد که با درد و خونریزی همراه نیست. در این روش درمان سرعت عمل بسیار بالاست. در صورتی که نسبت به جراحی استرس زیادی دارد این روش درمان می‌توان گزینه مناسبی برای شما باشد.

چر ایمپلنت فوری انجام دهیم؟

مزایای ایمپلنت فوری

روش درمان ایمپلنت فوری با مزایای بسیار زیادی همراه می‌باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اول -کوتاه شدن طول دوره درمان

در حقیقت در ایمپلنت فوری جایگذاری دندان‌ها با سرعت بالا انجام می‌گیرد. در ایمپلنت معمولی برای کامل شدن دوره درمان به 3 تا 6 ماه زمان نیاز خواهید داشت. این امر باعث می‌شود تا برخی از بیماران نسبت به این روش درمان دلسرد شوند و روش‌های سریع دیگر از جمله بریج را ترجیح دهند.. خوشبختانه این مشکل در ایمپلنت فوری رفع شده و افراد علاوه بر دستیابی به درمان اصولی و مطمئن با استفاده از روکش‌های موقت زیبایی دندان‌های خود را حفظ کنند.

دوم-درمان با جراحی کمتر

پایه تیتانیومی، اباتمنت و روکش موقت در ایمپلنت فوری در روز جراحی در دهان بیمار قرار خواهند گرفت. از این رو دوره درمان آن بسیار کوتاه خواهد بود و پس از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک دیگر نیازی به شکافتن مجدد لثه برای جایگذاری اباتمنت و پروتز نخواهید داشت.

سوم -ایجاد هماهنگی مطلوب بین بافت لثه و تاج

این ویژگی از لحاظ زیباشناسی ایمپلنت دارای کاربرد بسیار زیاد است. زیرا قرار گرفتن پروتز موقت امکان شکل دادن بافت لثه را به طور دلخواه برای شما ایجاد کرده است. به نحوی که پس از قرار گرفتن پروتز دائمی بین روکش و بافت لثه هماهنگی مناسب ایجاد خواهد شد.

چهارم-بار روانی بیماران را تا حد زیادی کاهش می‌دهد

بدون شک کشیدن دندان به ویژه دندان‌های جلو برای افراد بار روانی منفی بسیار زیادی به همراه دارد. به ویژه در رابطه با ایمپلنت که این بی‌دندانی ممکن است برای 3 تا 6 ماه طول بکشد. اما با استفاده از ایمپلنت فوری بیماران از کابوس بی‌دندانی و استفاده از دندان مصنوعی رها می‌شوند.

پنجم-نتیجه بهتر و ظاهر مطلوب‌تر با ایمپلنت فوری

در روش درمان ایمپلنت نتیجه و اثربخشی بهتری را تجربه خواهید کرد زیرا این روش درمان عوارض را تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد داد.

ششم-اندک بودن عوارض این روش درمان

از دیگر مزایای ایمپلنت فوری می‌توان به کم بودن عوارض آن اشاره کرد. این روش درمان برای افرادی که می‌خواهند دندان جلو بکارند گزینه مناسب‌تر و سریع‌تری است.

هفتم-درد و تورم کمتر

همچنین از آنجا که در این روش درمان به برش بافت نرم لثه نیاز نخواهید داشت، با انتخاب آن درد و تورم کمتری را تجربه خواهید کرد.

هشتم-رضایتمندی بالای بیمار

در صورتی که بیمار این روش درمان را انتخاب کند، به نتایج مورد نظر خود سریع‌تر دست خواهد یافت از این رو رضایت تو از این روش بسیار بالاتر و بیشتر خواهد بود.

مراقبت‌های قبل و پس از ایمپلنت فوری

مانند دیگر روش‌های درمانی دندان، دندانپزشک و بیمار قبل از انجام آن باید عوامل بسیار زیادی را در نظر بگیرند. به طور کلی می‌توان گفت موارد بسیار زیادی وجود دارند که نتیجه این روش درمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. قبل از انجام این عمل دندانپزشک باید به موارد زیر توجه نشان دهد. در نظر گرفتن این موارد در دستیابی به نتایج بهتر در زمان و پس از این روش درمان موثر خواهند بود.

1-انتخاب بیمار به صورت دقیق

این نکته را به خاطر داشته باشید که این روش درمان برای تمامی افراد گزینه مناسبی نیست.

2-کیفیت و کمیت استخوان فک

در صورتی که استخوان فک شما شرایط خوبی داشته باشد، به این معنا که از ارتفاع و بافت استخوانی مناسبی برخوردار باشد این روش درمان برای شما گزینه مناسبی خواهد بود. افرادی که به پوکی استخوان فک مبتلا هستند نباید از این روش درمان استفاده کنند.

3-بررسی وضعیت سلامت فیزیک و روان بیمار

قبل از آغاز ایمپلنت فوری تمامی توصیه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باید انجام گیرند.

4-کاشت ایمپلنت فوری در مکان دقیق بدون ایجاد تغییر در موقعیت

بیمار باید مراقبت از ایمپلنت فوری را تا زمان جوش خوردن آن به صورت کامل رعایت نماید و به توصیه‌های دندانپزشک خود عمل کند.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت فوری

  • مراقبت و عمل به توصیه‌های دندانپزشک پس از ایمپلنت فوری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا این مراقبت‌ها ممکن است عوارض و معایب احتمالی پس از درمان را تا حد زیادی کاهش داده و دوام و ماندگاری بالای ایمپلنت را به همراه داشته باشد. به طور کلی می‌توان گفت مراقبت‌های پس از ایمپلنت فوری شامل موارد زیر می‌باشند:
  • رعایت بهداشت دهان و دندان دو برابر بیشتر نسبت به قبل
  • مسواک زدن اطراف ایمپلنت به روشی بهتر و استفاده مداوم از نخ دندان
  • استفاده از دهانشویه با مشورت دندانپزشک خود
  • شستن دهان با آب نمک
  • خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزش کردن تا دو هفته پس از درمان
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک در زمان مقرر
  • استفاده از کمپرس یخ به منظور کاهش درد و تورم
  • خودداری از مصرف غذاهای سخت و سفت
  • مصرف زیاد مایعات

شرایط انجام این روش درمانی چیست؟

از مهمترین شرایط انجام ایمپلنت فوری می توان به سلامت کامل دهان و دندان، عدم ابتلا به بیماری های لثه ای فعال، عدم ابتلا به بیماری های زمینه ای، اعتیاد شدید به مشروبات الکلی و دخانیات اشاره کرد. این نکته را به خاطر داشته باشید که این روش درمانی برای آن دسته از افرادی که دندان های خود را به یکدیگر فشار می دهند (اصطلاحا دندان قروچه میکنند) مناسب نیست. همچنین در صورتی که تراکم استخوانی کافی در بخش فک ندارید قبل از آغاز این روش درمانی بهتر است استخوان فک را پیوند بزنید.

ایمپلنت عادی از نظر مدت زمان در مقایسه با ایمپلنت فوری

طول دوره درمان در روش فوری کوتاه تر است. دندانپزشک متخصص در شرایط عادی برای کاشت دندان باید صبر پیشه کند تا لثه به طور کامل بهبود یابد و حفره دندان را پر کند. پس از گذشت مدت زمان مشخص، برای قرار دادن پایه ایمپلنت باید استخوان فک را سوراخ ودریل نماید و در نهایت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار خواهد گرفت و برای جوش خوردن استخوان فک نیز به مدت زمان مشخص نیاز خواهیم داشت. در ایمپلنت به روش عادی ممکن است این مراحل در طول 3 تا 6 ماه انجام گیرند اما در ایمپلنت فوری تمامی مراحل از جراحی تا آماده سازی تنها در یک جلسه و یک روز انجام می گیرند.

کسب نتایج بهتر و ایجاد ظاهر مطلوب

روش درمانی ایمپلنت فوری دارای نتایج و اثربخشی بهتری است و عوارض آن بسیار کم است. شرایط این روش درمانی برای افرادی که قصد دارند دندان جلویی خود را بکارند مناسب است. به طور کلی می توان گفت این روش درمانی، به عنوان یک روش با سرعت بالا شناخته می شود.

مهمترین مراقبت های قبل از انجام آن

قبل از آغاز این روش درمانی دندانپزشک باید داروهای مصرفی و دندان های شما را مورد بررسی قرار دهد و در صورت نیاز مصرف داروهای آنتی بیوتیک را تجویز کند. با استفاده از دهان شویه و رعایت نکات بهداشتی می توان این عمل جراحی را آغاز کرد. قبل از آغاز جراحی بهتر است از سلامت کامل دندان های خود اطمینان حاصل نمایید. برخی از داروهای مصرفی ممکن است برای دندان های شما خطرناک باشد از این رو دندانپزشک حتما باید آن ها را مورد بررسی قرار دهد.

مراقبت های پس از انجام آن

پس از این که از انجام ایمپلنت فوری دو هفته گذشت باید برای قالب گیری و ترمیم نهایی و همچنین چکاپ کلی به پزشک خود مراجعه نمایید. از آنجا که بهترین گزینه به منظور جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت فوری است امروزه پزشکان برای انجام آن از تکنولوژی های روز دنیا استفاده می کنند.


تعداد نظرات ( 2 )

thumb
    کاربر سایت
    1403/03/03

بهترین روکش دندان برای ایمپلنت چیست؟

thumb
    مدیر سایت
    1403/04/12

بهترین روکش‌های دندان برای ایمپلنت عبارتند از: 1. زیرکونیا: دوام بالا و ظاهر طبیعی. 2. سرامیکی: زیبایی طبیعی، مناسب دندان‌های جلویی. 3. پرسلن به روی فلز: ترکیب استحکام فلز و زیبایی پورسلین. انتخاب به نیازهای شخصی و مشاوره با دندانپزشک بستگی دارد.

سوالات و نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.

وارد کردن شماره موبایل اختیاری بوده، صرفا جهت ارسال پاسخ سوال / نظر ارزشمندتان از طریق پیامک می باشد.