کاشت ایمپلنت دندان چیست؟ [مراحل ایمپلنت + زمان +خطرات ایمپلنت + مراقبت از ایمپلنت دندان در تهران]
ایمپلنت دندان چیست وشامل کدام مراحل می شود ؟
ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته است که درسال های اخیر به عنوان درمان ایدآل برای پر کردن نواحی بی دندانی در نظر گرفته می شود. ایمپلنت دندان ازجنس تیتانیوم است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک کاشته می شود تا با استخوان اطرافش اصطلاحآ جوش بخورد .بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. اصطلاح اسئواینتگریشن یا یکپارچه شدن استخوان به معنا جوش خوردن سطح ایمپلنت با استخوان اطراف آن است.
جنس مواد ایمپلنت
مراحل جراحی ایمپلنت دندان
بررسی
وضعیت دهان و دندان :
در ابتدا دندانپزشک یک معاینه دهانی کامل را انجام می دهد تا
وضعیت دهان و سلامتی بیمار ارزیابی شود. آیا بیمار قبل از عمل جراحی ایمپلنت دندان
به درمان دیگر نیاز دارد تا عکس های لازم گرفته شود، علاوه برآن کیفیت و حجم
استخوان در این مرحله به دقت بررسی می شود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی
برخوردار خواهد بود یا خیر،ممکن است به پیوند جزئی یا وسیع استخوان نیاز داشته
باشد که در نهایت یک طرح درمان مناسب با شرایط بیمار ارائه می شود .بی حسی موضعی برای انجام ایمپلنت:
پیش از شروع کارجراحی، بیمار بی حسی موضعی می گیرد. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد، ولی در درمان ایمپلنت نیازی به بیهوشی نمی باشد .کشیدن دندان های آسیب دیده :
پیوند استخوان :
سوراخ کردن استخوان :
قرار دادن ایمپلنت ها و بخیه کردن لثه :
زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت :
در صورتیکه بیمار قصد ایمپلنت یک روزه یا فوری را داشته باشد با استفاده ازروش های خاص ودر صورت وجود استخوان کافی در ناحیه ایمپلنت این امر امکان پذیر است.
نصب اباتمنت :
مدت زمان لازم برای این درمان چقدر است؟
اگر میخواهید بدانید
آیا می توانید ایمپلنت فوری انجام بدهید یا نه، باید با متخصص ایمپلنت صحبت کنید
زیرا انجام ایمپلنت فوری و یک روزه بستگی
به سلامت دهان و دندان و توانایی بدنی و استخوان شما دارد.
ایمپلنت یک روزه و فوری چیست ؟
با اینکه ایمپلنت دندان یک روش ایده آل برای جبران کردن دندان از دست رفته است ، اما در کاشت ایمپلنت دندان ، مدت زمانی طول می کشد تا دندان آماده شود .همین عامل سبب شده تا که بسیاری از بیماران قید انتظار چند ماهه برای کاشت دندان خود بزنند، اما باپیشرفت علم وتکنولوژی در زمینه دندانپزشکی، با روشی به نام ایمپلنت یکروزه یا ایمپلنت فوری این امر امکان پذیر شده است. انجام ایمپلنت یکروزه با روش معمول ایمپلنت شباهت زیادی دارد . مهم ترین تفاوت ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی ، در سرعت انجام آن است .
دراین روش جایگزینی دندان جدید به جای دندان قدیمی ، بلافاصله پس از کشیدن دندان ، پایه ایمپلنت کار گذشته می شود و تاج موقت دندان نیز روی آن قرار می گیرد ، یعنی برخلاف روش معمول ایمپلنت که دست کم سه ماه طول می کشد ، در این روش ، ایمپلنت در یک روز در فک شما انجام می شود و در همان روز روکش به بیمار تحویل می گردد.
البته ایمپلنت فوری بیشتر در مواردی به کار گرفته می شود که یکی از دندان های جلوی فک شما دچار آسیب شده باشد . هرچند افراد زیادی هم داوطلب ایمپلنت یک روزه برای دندان های عقب فک خود هستند ، اما از آنجایی که دندان در جلوی فک روی زیبایی چهره تاثیر زیادی دارد ،بیشتر داوطلبان این نوع ایمپلنت جزو این دسته افراد هستند.
خطرات و عوارض ایمپلنت دندان چیست ؟
هر جراحی که در دنیا صورت میگیرد شامل عوارض اجتناب ناپذیری است که این عامل طبیعی است. ولی میتوان آن را کنترل کرداما به طور کلی درمان کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم خطر و موفقیت آمیز است.
درد بعد از ایمپلنت دندان:
در طی انجام ایمپلنت دندان، به دلیل استفاده از داروهای بی حسی، هیچ دردی احساس نمی شود. اما بعد از از بین رفتن اثر داروهای بی حسی، ممکن است درد کم کم ظاهر شود. با این حال درد بعد از ایمپلنت طولانی و زیاد نیست و بعد از 2 تا 3 روز از شدت آن کم می شود. این درد بعد از 1 هفته تا 10 روز به طور کامل برطرف می شود. در صورتی که بعد از 10 روز همچنان این درد وجود داشت، بهتر است به پزشک اطلاع داده شود. در چند روز بعد از عمل هم پزشک مسکن تجویز می کند که از شدت درد می کاهد.
خونریزی :
یکی دیگر از عوارض ایمپلنت دندان، خونریزی است. با توجه به اینکه در طی این فرایند، بافت لثه و استخوان شما تحت جراحی بسیار کوچکی قرار می گیرد ، بروز خونریزی بعد از آن طبیعی است. البته این خونریزی شدید نیست و بعد از چند ساعت خوب می شود.
تورم
احساس تورم در ناحیه دندان ایمپلنت شده طبیعی است و تا چند روز بعد از ایمپلنت باقی می ماند. استفاده از کمپرس یخ می تواند این ورم را کاهش دهد. به یاد داشته باشید که این عوارض گفته شده تا حدی طبیعی هستند. اما اگر شدت آن ها بیش از حد باشد، بهتر است به پزشک اطلاع داده شود. زیرا مشکلاتی مانند عفونت هم می تواند باعث بروز درد و تورم شود.
آلرژی به ایمپلنت
به طور کلی ،احتمال بروزآلرژی
بدن انسان به ایمپلنت بسیار بسیار ناچیز است .
شکستن ایمپلنت
پس از کاشت ایمپلنت، احتمال شکستن ایمپلنت بسیار نادر است و پروتزایمپلنت مقاومت بسیار خوبی در مقابل فشار و ضربه دارد. اما احتمال بسیار کمی وجود دارد که ایمپلنت بشکند.
علل شکست ایمپلنت ممکن است فشار بیش از حد بر ایمپلنت یا استخوان ، و یا آسیب به ساختارهای اطراف (رگهای خونی، عصبها یا استخوان فک) باشد، یا زاویه ایمپلنت مناسب نباشد یا مشخص شود شرایط استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت مناسب نیست.
بیشتر این موارد با انتخاب جراح ایمپلنت مجرب و برنامه ریزی درست اوبرای طرح دمان مناسب، قابل پیشگیری هستند.
انتخاب متخصص ایمپلنت با مهارت و با تجربه احتمال عوارض جراحی ایمپلنت به حداقل می رسد. دندانپزشک با برنامه ریزی درست ، انتخاب دقیق محل کاشت ایمپلنت و نوع و برند ایمپلنت مناسب و موارد دیگر تا حد ممکن از بروز عوارض کاشت ایمپلنت جلوگیری می کند.
طول عمر ایمپلنت چقدر است؟
به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور معمول دوام یک ایمپلنت دندان ۲۰ سال به بالا برآورد می شود اما این یک عدد قطعی نیست و درصورت رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت می تواند طول عمر بیشتری داشته باشد.
موارد موفقیت ایمپلنت
- جراح متخصص فک وصورت یا جراح لثه
- انجام رادیوگرافی از قبیل OPG و CBCT
- مطلوب بودن وضعیت سلامت لثه
- تراکم استخوانی کافی
- طرح درمان مناسب و استفاده از برند های با کیفیت بالا
- رعایت دقیق بهداشت دهان ودندان
علت از دست رفتن ایمپلنت می تواند ناشی از جراحی نامناسب دراثربی تجربگی دندانپزشک، عدم طرح درمان صحیح ،انتخاب سیستم های ایمپلنت باکیفیت پایین است که به خصوص درمراحل پروتز بسیار تاثیرگذار است.
هزینه کاشت ایمپلنت
هزینه ایمپلنت دربیماران مختلف ممکن است متفاوت باشد، و شامل گزینه های ذیل می باشد:
- هزینه درمان ایمپلنت رابطه مستقیم به نوع برند ایمپلنت استفاده شده دارد
- انجام یا عدم انجام پیوند استخوانی برای بیمار
- تعداد ایمپلنت ها
- درمانها جانبی مانند درمان عفونت لثه ، پوسیدگی دندان وغیره
در صورتی که هزینه ایمپلنت اعلام شده به بیمار ازحد عرف پایین
تر باشد، باید به نوع برند ومواد انجام شده برای بیمار شک کنید . ودر یک کلام با توجه به
اینکه درمان ایمپلنت تقریبا مادام العمر تلقی می گردد ، اکیدا توصیه می شود که کیفیت
را فدای ایمپلنت ارزان ننمایید.
نکات کلیدی مراقبت های بعد از ایمپلنت
به مدت 1 ساعت گاز استریل قرار گرفته بر روی محل جراحی فشاردهید. پس از این مدت، این گاز باید برداشته شده و دور انداخته شود ودرصورت نیاز با یک گاز دیگر جایگزین گردد.
یک کیسه یخ را بر روی صورت در محل جراحی قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه بردارید به طور متناوب هر ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید.
24 الی 48 ساعت ازکیسه یخ استفاده نمایید .از شستشوی شدید دهان یا لمس کردن محل زخم پس از جراحی پرهیز کنید. این امر ممکن است با از بین بردن لخته خونی تشکیل شده بر روی زخم موجب خونریزی شود.
در اسرع وقت و پیش از اینکه اثر داروی بیحسی موضعی از بین برود از داروهای ضد درد تجویز شده استفاده کنید.
خوردن مواد غذایی سفت ممکن است باعث خونریزی در ناحیه ایمپلنت گردد.
فعالیتهای خود را در روز جراحی محدود کنید و پس از اینکه احساس خوبی داشتید میتوانید فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرید. اگر فعالیت زیاد داشته باشید، قلب بیشتر میتپد و امکان خونریزی بیش از حد در محل زخم افزایش پیدا میکند، تا ۴۸ ساعت ورزش های شدید انجام ندهید.
تحت هیچ شرایطی سیگار و مشروبات الکلی استفاده ننمایید.
سوالات و نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.