کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟.

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

 

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های تقریباً نوین است که در دندانپزشکی  طرفداران بسیار زیادی دارد. با وجود این که این روش می‌تواند بسیار کاربردی باشد، اما مساله ارتباط ایمپلنت و سرطان موضوعی است که برای بسیاری از افراد، چه آنهایی که سرطان دارند و چه آنهایی که سرطان ندارند و می خواهند ایمپلنت کنند، یک دغدغه است یکی از دلایلی که تصمیم به نوشتن این مقاله گرفتیم این بود که جواب صحیحی به این سوال بدهیم تا نگرانی های بیماران مربوط به این موضوع برطرف شود و اگر شخصی واقعا نیاز به کاشت ایمپلنت داشت، این موضوع باعث نشود که درمان خود را به تعویق بیاندازد.

 

ایمپلنت دندان

 

اولین گام برای این که بدانید ایمپلنت دندان باعث سرطان میشود یا خیر،  این است که با ایمپلنت  آشنا شوید. ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته  است که درسال های اخیر به عنوان درمان ایدآل برای پر کردن نواحی بی دندانی در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان ازجنس تیتانیوم  است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک کاشته میشود تا با استخوان اطرافش اصطلاحآ جوش بخورد .بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت  می ماند. اصطلاح اسئواینتگریشن  یا یکپارچه شدن استخوان به معنا جوش خوردن سطح ایمپلنت با استخوان اطراف آن است.

 

کارسینومای دهان چیست؟

 

بهتر است ابتدا درباره سرطان دهانی توضیح کوتاهی بدهیم. سرطان دهان یا کارسینوما نوعی از سرطان بخش سر و گردن است که سلول های ناحیه دهان را تحت تاثیر قرار می دهد، لثه ها ملتهب شده و بافت اطراف دندان نرم و یا سفت می شود و تحریک استخوان ها شروع می شود. البته تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۹۵ درصد از افرادی که به آن مبتلا می‌شوند، سیگار می‌کشند، الکل مصرف می‌کنند یا هر دو عمل را انجام می‌دهند. امروزه با وجود پیشرفت تکنولوژی درصورتی که این بیماری زود تشخیص داده شود درمان با موفقیت انجام می شود .اما همه افراد باید این اطمینان را داشته باشند که کاشت ایمپلنت دندان هیچ ارتباطی با سرطان دهان ندارد و تا به حال هیچ موردی از سرطانی شدن بافت دهان بر اثر ایمپلنت گزارش نشده است. از دست دادن دندان نه تنها در زیبایی بسیار تاثیرگذار است بلکه امکان تحلیل رفتن استخوان را در دهان بیشتر می کند و سبب بروز بیماری های مختلف می شود، پس با خیال راحت جهت کاشت ایمپلنت اقدام کنید همان طور که اشاره شد هیچ ارتباطی بین کاشت ایمپلنت و سرطان وجود ندارد .

 

ریسک کاشت ایمپلنت


 

کاشت ایمپلنت هم مانند سایر عمل های جراحی ریسک های خودش را دارد ولی در صورتی که نزد دندانپزشک  مجرب مراجعه کنید و موارد توصیه شده توسط دندانپزشک را رعایت بفرمایید، می توانید از موفقیت آن بعد از کاشت بیشتر اطمینان حاصل کنید. البته عوامل دیگری مانند میزان تراکم و کیفیت استخوان فک و بافت لثه نیز در میزان موفقیت کاشت تاثیرگذار است. برای کاهش ریسک های احتمالی در زمان جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک و لثه دقت کنید هر گونه فشار زیاد بر ایمپلنت و لثه وارد نشود .


نکات کلیدی مراقبت های بعد از ایمپلنت


به مدت یک ساعت بر روی گاز پانسمان قرار گرفته بر روی محل جراحی فشار وارد کنید. پس از این مدت، این گاز باید برداشته شده و دور انداخته شود و با یک گاز دیگر جایگزین گردد.

یک کیسه یخ را بر روی صورت در محل جراحی قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه بردارید به طور متناوب هر ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید. تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت یخ بگذارید و بعد از این مدت حوله ی گرم قرار دهید

از شست‌شوی شدید دهان یا لمس کردن محل زخم پس از جراحی پرهیز کنید. این امر ممکن است با از بین بردن لخته خونی تشکیل شده بر روی زخم موجب خونریزی شود.

در اسرع وقت و پیش از اینکه اثر داروی بی‌حسی موضعی از بین برود از داروهای ضد درد تجویز شده استفاده کنید. خوردن مواد غذایی می‌تواند از ایجاد حالت تهوع در اثر داروهای مسکن جلوگیری می‌کند

فعالیت‌های خود را در روز جراحی محدود کنید و پس از اینکه احساس خوبی داشتید می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. اگر فعال باشید، قلب بیشتر می‌تپد و امکان خونریزی بیش از حد و ضربان در محل زخم افزایش پیدا می‌کند.

تحت هیچ شرایطی سیگار و مشروبات الکلی استفاده نشود.

تا ۴۸ ساعت ورزش های شدید انجام ندهید