کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » ارتودنسی » معایب درمان ارتودنسی

معایب درمان ارتودنسی

ortho2
استفاده از بریس های دندانی به طور کلی یک روش ایمن در نظر گرفته می شود، اما برخی از خطرات و معایب مرتبط با استفاده از آنها وجود دارد که در ادامه با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار می گیرد.
کلسیم زدایی و ایجاد حفره: 
در کوتاه مدت، ارتودنسی می توانند در نحوه جویدن غذا توسط بیماران اختلال ایجاد کنند. به طور خاص، فضاهای کوچک اطراف دندان ایجاد شده توسط ارتودنسی، مکانی را برای گیر افتادن ذرات غذا فراهم می کند و در نتیجه منجر به رسوب پلاک و باکتری می شود.
این امر می تواند باعث آسیب به سطح مینای دندان شود و باعث تغییر رنگ دندان ها یا ظاهر شدن علائم سفیدی به نام دکلسیفیکاسیون شود. علاوه بر این، ممکن است در برخی موارد منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه نیز شود.
آسیب بافت نرم: 
برای بیمارانی که ارتودنسی دارند نسبتاً متداول است که در قسمت داخلی گونه‌ها، لب‌ها و لثه‌ها، جایی که با براکت فلزی و سیم‌های ارتودنسی تماس پیدا می‌کنند، حساسیت پیدا می‌کنند. این ممکن است باعث آسیب بافت نرم در ناحیه شود. با مراقبت و درمان مناسب می توان درد و سوزش را در این نواحی کاهش داد و در عین حال به بهبود نقاط حساس کمک کرد.
واکنش آلرژیک: 
به ندرت، بیماران ممکن است واکنش آلرژیک به مواد مورد استفاده در ارتودنسی، مانند لاستیک لاتکس در الاستیک‌ها یا نیکل بریس‌های فلزی، تجربه کنند. اگر مواد به عنوان آلرژی شناخته شود، می توان از این مواد اجتناب کرد. با این حال، اگر بیمار پس از قرار دادن بریس‌ها واکنشی را تجربه کند، ممکن است بریس‌ها (یا الاستیک‌ها) برداشته شوند و با مواد مناسب‌ تری برای بیمار جایگزین شوند.
کوتاه شدن طول ریشه: 
با حرکت دندان ها در فرآیند درمان ارتودنسی، مقداری از استخوان در مسیر حرکت دندان حل می شود و با استخوان جدید جایگزین می شود. با این حال، این می تواند منجر به از دست دادن دائمی طول ریشه دندان شود که می تواند ثبات دندان را در دراز مدت کاهش دهد.
از دست دادن اصلاح ایجاد شده: 
برخی از بیماران ممکن است پس از برداشتن بریس‌ها، اصلاح موقعیت دندان‌ها را از دست بدهند. این برای بیمارانی رایج است که دستورالعمل‌های ارتودنتیست را برای مراقبت‌های بعد از ارتودنسی، به ‌ویژه استفاده از دستگاه نگهدارنده که به حفظ موقعیت دندان‌ها کمک می‌کند، رعایت نمی‌کنند.
هنگام استفاده از ارتودنسی هر نوع غذا خورده نمی توانید: 
دندانپزشک شما لیست دقیقی از غذاهایی را که نباید در هنگام ارتودنسی نباید استفاده کنید، به شما می دهد. اقلام سفت معمولاً مواردی هستند که بیشتر نگران کننده هستند، بنابراین به این معنی است که آجیل یا سبزیجات ترد مانند هویج نخواهید خورد. از شما خواسته می شود که از وسایل چسبنده مانند آدامس یا تافی زمانی که بریس ها روی دندان هایتان قرار می گیرند، اجتناب کنید. این یک تغییر کامل در سبک زندگی است که باید با این گزینه دندانپزشکی بپذیرید، بنابراین قبل از رسیدن به نتیجه نهایی، باید توانایی خود را برای سازگاری در نظر بگیرید.
ارتودنسی ممکن دردناک باشد: 
ارتودنسی برای اولین بار می تواند تجربه دردناکی باشد، زیرا اتصالاتی وجود دارد که مستقیماً روی جلوی هر دندان قرار می گیرند. سفت کردن آنها با سیم فلزی فشاری بر روی دندان ها وارد می کند که می تواند به مرور زمان باعث ایجاد درد و ناراحتی شود. برخی افراد متوجه می شوند که براکت های فلزی زبان و لب هایشان را تحریک می کند. در این روش ارتودنسی گاهی اوقات انتهای سیم ممکن است بیرون بزند که این احساس را ایجاد می کند که دهان شما در حال ضربه خوردن است. بسیاری از این مشکلات می توانند در عرض 3-6 هفته از بین بروند، زیرا شما عادت می کنید، اما همچنین می تواند یک مشکل مداوم برای درصد کمی از افرادی باشد که بریس می گیرند.
معمولا هزینه ازتودنسی گران است
در طول درمان ارتودنسی معمولا رعایت بهداشت سخت تر خواهد بود
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان ارتودنسی، از شما دعوت می کنیم تا با کلینک دندانپزشکی برتر مشاوره بگیرید.
.
.
.
موارد بیشتر