کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » ایمپلنت » ایمپلنت دیجیتال دندان

ایمپلنت دیجیتال دندان

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست ؟


ایمپلنت دیجیتال دندان چیست ؟ 

ایمپلنت دیجیتال یکی از تکنولوژی های جدید در دندانپزشکی است که در مراحل مختلف آن از تجهیزات و تکنولوژی های جدید بهره گرفته می شود تا نتیجه سریعتر، دقیق تر و راحت تر حاصل شود.دراین روش  با استفاده  از فناوری کامپیوتری سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود. ایمپلنت دیجیتال به منظور ایجاد کمترین شکاف درحدامکان، دقت بالا  ، حداقل ریسک ، کاهش درد و خونریزی طراحی شده است . در ایمپلنت دیجیتال از یک راهنما  به نام surgical guide  استفاده می شود. با استفاده از آن جراح می تواند مطمئن باشد که عمل جراحی کمترین آسیب را به اعصاب اطراف یا دندانهای مجاور وارد می کند.

مراحل ایمپلنت دیجیتال 

مرحله اول:  مراحل ایمپلنت دیجیتال ابتدا با جمع آوری اطلاعات لازم با استفاده از اسکنر داخل دهانی و  CBCT  (عکس رادیو گرافی سه بعدی) از فرد متقاضی ایمپلنت آغاز می شود. دراین مرحله بررسی وضعیت بافت نرم (لثه) و بافت سخت (استخوان فک) بررسی بهداشت دهانی بیمارصورت می گیرد .
مرحله دوم : در مرحله بعدی به کمک اسکنر سه بعدی یک نسخه کامل از دهان بیمار تهیه میشود و در این اسکن بافت نرم و دندان ها در هر بعد نمایش داده می شود تا بتوان ایمپلنت دیجیتال را با در نظر گرفتن همه جزئیات انجام داد و  یک سرجیکال گاید تهیه می شود.
مرحله سوم :دراین مرحله جراح  شکاف کوچکی در لثه ایجاد می کند تا به استخوان دسترسی پیدا کند. سپس یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد می کند تا پایه ایمپلنت را در درون فک قرار می دهد .پس از قراردادن پایه ایمپلنت ،بر خلاف ایمپلنت های سنتی نیاز به بخیه لثه ها وجود ندارد
مرحله چهارم : پس از قرار دادن ایمپلنت در دهان ، فرایندی به نام استخوان سازی انجام میشود .دراین حالت باتوجه  به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمان لازم حدود 6 تا 12 هفته است. در این مدت هیچ فشاری نباید به ایمپلنت وارد شود. دراین مدت زمان  به تدریج استخوان به ایمپلنت پیوند می خورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.بعد از تکمیل فرایند. استخوان سازی نوبت به  مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ روی ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همان تاج تیتانیومی است که قرار است  روکش روی آن قرار بگیرد و  پایه ای برای اتصال روکش است.


مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال از مزایای بسیار برخوردار است که انتظارات بیمار و دندانپزشک را برآورده می کند. در ادامه به برخی از اصلی‌ترین مزایای این روش از ایمپلنت اشاره می کنیم :
برنامه ریزی دقیقی برای قرار دادن ایمپلنت انجام می‌شود.
بسیاری از مواقع نیازی به بخیه نیست و دوره بهبودی کاهش می یابد
کاهش تورم بعد از کاشت دندان
کاهش خونریزی بعد از کاشت دندان
بالاتر رفتن درصد موفقیت درمان
کاهش عوارض و خطرات ایمپلنت 
استفاده از غذا پس از کاشت ایمپلنت دیجیتال آسان تر است 
و در نهایت کاشت دندان دیجیتالی به معنای راحتی بیشتر برای بیمار ، به دنبال دارد.



معایب ایمپلنت دندان دیجیتال

ایمپلنت دیجیتالی مشابه ایمپلنت معمولی می باشد اما  در روند  استفاده از تکنولوژی و  طول درمان ، با یکدیگر فرق دارند معایب ایمپلنت دیجیتال می توان هزینه به بیشتر نسبت به ایمپلنت های معمولی اشاره  کرد. البته این موضوع امری کاملا طبیعی است که به علت  اسفتاده از تکنولوژی بیشتر هزینه آن بیشتر خواهد بود .
طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

به طور کلی عمر مفیدی بین 20 تا 25 سال دارند که به  عوامل مختلفی بستگی دارد اما این یک عدد قطعی نیست و درصورت رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت می تواند طول عمر بیشتری داشته باشد.


ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

  • بیمارانی که ازدخانیات  استفاده می کنند . 
  • بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته برای بیماران دیابتی است .
  •  بیمارانی که عرض استخوان فک کمی دارند .
  • بیمارانی که ارتفاع استخوان فک آن ها کم است
  • افرادی که خواهان ایمپلنت  فوری را هستند .
  • بیمارانی که برای کاشت دندان اضطراب و ترس دارند.

مقایسه ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در جراحی، حداقل برش است در ایمپلنت دیجیتال ، با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های جدید ، وضعیت  فک و ناحیه بی دندانی را بررسی می کنند تا بتوانند کمترین برش را بر روی لثه انجام دهند.
در ایمپلنت معمولی ، معمولا احتمال خطا ازطرف پزشک وجود دارد، مثلا در هنگام سوراخ کردن استخوان فک احتمال جابجایی و کج شدن سوراخ و یا چنین مشکلاتی وجود دارد. اما در روش ایمپلنت دیجیتال این احتمال بسیار کم یا صفر است.
همان طورکه قبلا درمزایا ایمپلنت دیجیتال یاد اور شدیم، مدت زمان بهبود و دوره نقاهت ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی کوتاه است. . شاید چیزی در حدود 4 روز نیاز به التیام و بهبود زخم لازم باشد .
در روش ایمپلنت دیجیتال با کمترین آسیب ممکن به دندان های مجاور لثه، دندان به بهترین و زیباترین روش ممکن جایگذاری می‌شود. اما در روش ایمپلنت معمولی نیاز به شکاف قسمتی از لثه و همچنین بخیه وجود دارد که زیبایی نهایی کار کمتر از ایمپلنت دیجیتال است.
در روش ایمپلنت دیجیتال با توجه به اینکه با استفاده  از فناوری کامپیوتری سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود، پایه در مناسب‌ترین جای ممکن قرار می‌گیرد، بنابراین طول عمر و ماندگاری آن نیز به مراتب بالاتر است.
تفاوت دیگر هزینه نسبتا بالاتر نوع دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی می باشد.



هزینه های ایمپلنت دیجیتال چگونه است ؟

همان طور که می دانید این روش یکی از جدیدترین روش ها برای کاشت دندان می باشد بنابراین طبیعی است که هزینه های آن به نسبت سایر روش ها کمی متفاوت باشد. استفاده از دستگاه های پیشرفته که تهیه آن ها می تواند هزینه های زیادی در برداشته باشد اما در مقابل دقت بالا و دیجیتالی بودن این دستگاه یک مزیت می باشد 
بهتر است بدانید با توجه به اینکه این روش به تازگی در ایران رواج یافته است مراکز و کلینیک های کمتری از این روش برای جایگزینی دندان استفاده می کنند بنابراین همین موضوع هم می تواند یکی از دلایل قیمت بالای این روش باشد اما هر چه که هست می توان به جرات گفت مزیت های این روش می تواند هزینه های بالای آن را پوشش دهد.