کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » کامپوزیت » فیشور سیلانت

فیشور سیلانت

dental sealant
فیشور سیلانت
سیلانت ها یک پوشش پلاستیکی نازک هستند که روی سطوح جویدنی دندان ها قرار می گیرند تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند. سیلانت به سرعت به فرورفتگی ها و شیارهای دندان می چسبد و یک محافظ را روی مینای هر دندان تشکیل می دهد.

فیشور سیلانت چیست؟

سیلانت ها یک پوشش پلاستیکی نازک هستند که روی سطوح جونده دندان ها – معمولاً دندان های عقب (پرمولرها و آسیاب ها) – قرار داده می شوند تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند. سیلانت های مایع به سرعت در شیارهای دندان نفوذ می کند و با نور شدید سفید "سخت" می شود. در نتیجه به عنوان یک محافظ روی مینای دندان عمل می کند.

چه افرادی کاندید فیشور سیلانت می باشد؟

به دلیل احتمال ایجاد پوسیدگی در فرورفتگی ها و شیارهای دندان های پرمولر و آسیاب، کودکان و نوجوانان کاندیدهای آشکاری برای سیلانت هستند. با این حال، بزرگسالان بدون پوسیدگی یا پر شدن دندان های آسیاب خود نیز می توانند از سیلانت ها بهره مند شوند.
به طور معمول، کودکان باید به محض کامل شدن دندان های دایمی، بر روی دندان‌های مولر و پرمولارهای دائمی خود سیلانت داشته باشند. به این ترتیب، سیلانت‌های دندانی می‌توانند از دندان‌ها در سنین 6 تا 14 سالگی که مستعد پوسیدگی هستند محافظت کنند.
در برخی موارد، سیلانت های دندانی ممکن است برای دندان های شیری نیز مناسب باشند، مانند زمانی که دندان های شیری کودک دارای فرورفتگی ها و شیارهای عمیق هستند. از آنجایی که دندان های شیری نقش مهمی در حفظ فاصله صحیح دندان های دائمی دارند، حفظ سلامت این دندان ها بسیار مهم است تا زود از دست نرود.

نحوه انجام سیلانت

استفاده از سیلانت یک فرآیند ساده و بدون درد است. فقط چند دقیقه طول می کشد تا دندانپزشک یا متخصص بهداشت از سیلانت در هر دندان استفاده کند. مراحل انجام کار به شرح زیر است:
1. دندان هایی که قرار است سیلانت شوند به طور کامل تمیز می شوند.
2. سپس هر دندان خشک می شود و پنبه یا ماده جاذب دیگری در اطراف دندان قرار می گیرد تا خشک بماند.
3. محلول اسیدی روی سطوح جونده دندان قرار می گیرد تا آنها را زبر کند که به چسبندگی سیلانت به دندان کمک می کند.
4. سپس دوباره دندان ها شسته و خشک می شوند.
5. سپس سیلانت روی مینای دندان قرار داده می شود، جایی که مستقیماً به دندان می چسبد و سفت می شود. برای کمک به سفت شدن سیلانت از یک نور سفید شدید مخصوص استفاده می شود.

مزایای فیشور سیلانت چیست؟

اگر چه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کامل می‌تواند ذرات غذا و پلاک را از سطوح صاف دندان بردارد اما آن‌ها همیشه نمی‌توانند وارد تمام درزها و شکاف‌های دندان‌های پشتی شوند تا غذا و پلاک را از بین ببرند. سیلانت‌ها از این نواحی آسیب‌ پذیر در برابر پوسیدگی دندان با «بند کردن» پلاک و غذا محافظت می‌کنند.

ماندگاری سیلانت ها چقدر است؟

سیلانت‌ها می‌توانند تا 10 سال از پوسیدگی دندان‌ها محافظت کنند، اما باید در معاینات منظم دندانپزشکی از نظر شکستگی یا پوسیدگی آن‌ها بررسی شوند. دندانپزشک شما می تواند در صورت لزوم سیلانت ها را تعویض کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان سیلانت تراپی، از شما دعوت می کنیم تا برای مشاوره با  کلینک دندانپزشکی برتر  همین حالا اقدام نمایید.