کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » ایمپلنت » اوردنچر بر پایه ایمپلنت

اوردنچر بر پایه ایمپلنت

انواع اوردنچر
تکنولوژی کاشت دندان به روش ایمپلنت و اوردنچر برپایه ایمپلنت طی سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته است به طوریکه امروزه، ایمپلنت دندانی به عنوان یکی از اولویت های جایگزین کردن جای خالی دندانها برای بیماران مطرح است.
ایمپلنت دندان پایه های تیتانیومی هستند که در استخوان فک بالا یا پایین کاشته می شوند و چون طی مدت زمان کوتاهی با استخوان جوش می خورند برای مدتی طولانی و حتی تا پایان عمر نقش ریشه دندان طبیعی از دست رفته را برای بیمار ایفا می کنند. درمان ایمپلنت برای بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند به کار می رود و اوردنچر برپایه ایمپلنت زمانی برای افراد تجویز می شود که تعداد زیادی از دندانها یا کل دندانهای یک فک یا هر دو فک خود را از دست داده اند. درحقیقت اوردنچر برپایه ایمپلنت، نوعی دندان مصنوعی است که روی پایه ایمپلنت سوار می شود و به بیمارانی که کل دندانهای فک بالا یا پایین یا هر دو فک را از دست داده اند کمک می کند که کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیده و تمام آنچه را که پیش از کشیدن کل دندانهایشان تجربه کرده اند دوباره تکرار کنند.
چرا اوردنچر برپایه ایمپلنت
زمانیکه تعداد زیادی از دندانهای خود را بر اثر تصادف، پوسیدگی یا شکستن از دست می دهید؛ کیفیت زندگیتان از هر لحاظ تحت تاثیر قرار می گیرد. خالی ماندن جای دندانها نه تنها بر زیبایی و اعتماد به نفس شما موثر است بلکه روی سلامتی شما چه از لحاظ بهداشت دهان و دندان و چه از لحاظ مواد غذایی که می توانید بخورید؛ تاثیر بسزایی دارد. شکی نیست که به منظور برخورداری از یک زندگی باکیفیت باید دندانهای خود را جایگزین کنید. روشهای مختلفی برای جایگزین کردن دندانهای خالی وجود دارد اما به جرات می توان گفت اوردنچر برپایه ایمپلنت بهترین روشی است که با تکنولوژی پیشرفته روز می تواند در این شرایط به کمک شما بیاید.

اوردنچر برپایه ایمپلنت علاوه بر اینکه با کمک به قرار گرفتن لب ها و بافت های لثه در جای مناسب خود، چهره زیبایی به شما هدیه می دهد؛ مثل دندان طبیعی خودتان در دهان ثابت است و مثل دندان مصنوعی سنتی هنگام جویدن یا صحبت کردن جابجا نمی شود. به همین علت است که اوردنچر برپایه ایمپلنت بین سالمندانی که نیاز به دندان مصنوعی دارند محبوبیت بسیار بیشتری پیدا کرده است. همچنین مطالعات آماری نشان داده است که میزان موفقیت اوردنچر برپایه ایمپلنت تقریبا نزدیک به 100% بوده و اکثر سالمندان بدون هیچ مشکلی تا پایان عمر از این دندانهای مصنوعی برپایه ایمپلنت استفاده کرده اند.
تفاوت اوردنچر برپایه ایمپلنت با دندان مصنوعی سنتی چیست؟
دنچر یا دندان مصنوعی، به هرنوع پروتز دندانی متحرک که کل دندانهای یک فک یا هر دو فک را پوشش  دهد گفته می شود. در حقیقت دندان مصنوعی متحرک فقط روی لثه ها سوار می شود و هیچگونه پایه نگهدارنده ای در داخل فک ندارد. اوردنچر برپایه ایمپلنت نیز تقریبا همان ساختار دندان مصنوعی سنتی را دارد با این تفاوت که پروتز دندانی به جای قرار گرفتن روی لثه، روی پایه ایمپلنت سوار می شود. به همین علت اوردنچر برپایه ایمپلنت کاملا ثابت است و جابجا نمی شود. البته امکان برداشتن آنها از روی ایمپلنت وجود دارد اما زمانیکه روی ایمپلنت قرار  می گیرند کاملا درجای خودشان مستحکم و پایدارهستند. 
اوردنچر دندان چیست ؟
در اصل باید بگوییم این روش درمانی، مشکل لق بودن دندان های مصنوعی را بر روی لثه ها حل می کند. به نوعی پروتز کامل است که در استخوان فک و بر روی تعدادی پایه قرار می گیرد. این روش خود به انواع مختلفی تقسیم می شود.
اوردنچر ثابت یک نوع از این عمل بوده، و روش دیگری که برای آن می توانیم بیان نماییم اوردنچر بر پایه ایمپلنت است. ایمپلنت ها از فلز تیتانیوم ساخته می شوند، و درون استخوان فک جای می گیرند. به نوعی وظیفه ریشه دندان را بر عهده دارند. 

اوردنچر متکی بر دندان به گونه ای عمل می کند که جای خالی دندان را در دهان بیمار پر کند. بعد از آن روکش دندانی بر روی آن قرار گرفته و نمای مناسبی بدست می آورد. اصولا انجام این روش کاشت دندان، هم به صورت اوردنچر فک بالا، و هم به روش اوردنچر فک پایین توسط پزشک صورت می پذیرد. 
انواع کاشت و پروتز دندان به روش دنچر را می توانیم به سه دسته کلی تقسیم بندی نماییم. هر یک از این روزها عملکرد متفاوتی دارند که به انها اشاره خواهیم نمود.
کاشت دندان متکی بر بافت لثه:
در این روش ایمپلنت هایی که در فک بالا و فک پایین قرار گرفته اند، کاشت دندان مستقیما بر روی آنها خواهد بود. روش اتصالی در این روش باید کاملا با ایمپلنت منطبق باشد. بسته به نظر بیمار، تا هر زمان که بخواهد اوردنچر در جای خود باقی مانده و خارج نمی شود. 
البته می توانیم این روش درمانی و کاشت دندان را شبیه ترین روش به دندان مصنوعی سنتی به شمار آوریم. از این رو می تواند حداقل استانداردهایی را که لازم است برای بیماری که دندان های خود را به کل از دست داده است، فراهم کند.
اوردنچر بر پایه ایمپلنت:
در این روش که یکی از متداول ترین و بهترین روش های کاشت دندان می باشد، ایمپلنت ها حکم حمایت کننده تمام را در دهان بر عهده دارند. به نوعی دندان های مصنوعی کامل یا با ضمائمی، به ایمپلنت ها متصل شده، یا از طریق تاج های تلسکوپی روی آن قرار می گیرند. برای اوردنچر بر پایه ایمپلنت نیاز به کاشت 4 تا 6 ایمپلنت خواهیم داشت. که درفک کاشته می شود. البته این که بسته به فشار و نیروی وارده، پزشک تعداد آنها را مشخص خواهد کرد. 

کاشت دندان متکی بر ایمپلنت و لثه:
 در این روش پروتز دندان با دو ایمپلنت که به جای دندان های نیش یا آسیاب استفاده می شود، بر روی لثه صورت می گیرد. باید برای این کار از یک میله که ایمپلنت ها را به یکدیگر متصل می کند، استفاده نماییم. از این رو به این روش اوردنچر میله ای نیز می گویند.

متخصص اوردنچر و پروتز دندان
معمولا این مسئله برای تمامی بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است. داشتن یک پزشک و متخصص برای پروتز دندان، از مهمترین فاکتور های کاشت دندان به شمار می رود. اگر شما برای انجام چنین جراحی حساسی به کلینیک های نامعتبر مراجعه نمایید، بدون تردید می تواند برای شما خسارات و خطرات بسیاری به بارآورد.

پس به یاد داشته باشید یک متخصص اوردنچر مسلما می توانید به میزان بالایی عوارض و خطرات پروتز دندان را از شما دور کند. دقت و حساسیت بالایی که این روش درمانی با خود به همراه دارد، ریسک بیمار را برای مراجعه به هر پزشکی کاهش می دهد. 
مشکلات اوردنچر
هر روش درمانی برای خود مشکلات خاصی را به همراه دارد. پروتز دندان نیز یکی از این روش های درمانی می باشد. برخی از هزینه بالای آن گلایه می کنند و برخی دیگر از خطرات انجام آن می ترسند. اما این که پروتز دندان مشکلاتی را با خود به همراه داشته باشد، امری طبیعی است. 

اگر توسط یک پزشک ماهر و با تجربه اوردنچر دندان انجام شود، مشکلات آن تا حدود بسیار زیادی کاهش و حتی از بین خواهد رفت. پس اولین فاکتور برای انجام این روش درمانی، مراجعه به پزشک متخصص در یک کلینیک معتبر خواهد بود. 

در غیر این صورت باید خاطر نشان کنیم که هر روش درمانی برای خود مزایا و معایبی را به همراه دارد. که تنها می توان آنها را کاهش داد و در برخی مواقع با رعایت برخی نکات، آنها را از میان برداشت. 

مزایای اوردنچر یا پروتز دندان
از جمله مزایایی که می توانیم برای پروتز دندان بیان نماییم، جلوگیری از تحلیل استخوان های فک است. در این روش چون پروتز بر روی ریشه های طبیعی دندان که در فک قرار داشته اند، جای گرفته است، بر خلاف دندان مصنوعی، منجر به تحلیل رفتن استخوان نمی شوند. 
ایمپلنت ها در اصل همچون ریشه ای مستحکم بر روی استخوان فک قرار گرفته و از چروک شدن و جمع شدن فک به راحتی جلوگیری می نمایند. از طرف دیگر استفاده از اوردنچر می تواند به حفظ ساختار چهره کمک بسیار زیادی نماید. 

می توانید با پروتز دندان احساس راحتی بیشتری داشته باشید و در حین غذا خوردن راحت تر غذا را بجوید. که این مسئله کمک می کند تا غذای شما راحت تر نیز هضم شود. از طرف دیگر جنس تیتانیوم ایمپلنت هایی که جهت اوردنچر استفاده می شود، از مقاومت و طول عمر بالایی برخورداراند. که استفاده از آنها می تواند دندان ها را در برابر هر خطری محافظت نماید. 

معایب اوردنچر 
از جمله مهمترین معایبی که می توانیم برای این روش درمانی بیان نماییم، مدت زمان ترمیم آن است. اصولا باید پس از پروتز دندان هر 6 تا یک سال به پزشک مراجعه نماییم. تا اگر مشکلی در اباتمنت یا ایمپلنت های دندان رخ داد، به سرعت برطرف شود. 

در بیشتر مواقع افراد از دندان های مصنوعی خود همچون دندان های طبیعی شان به خوبی مراقبت نمی کنند. که این مسئله منجر به آسیب رساندن به دندان می شود. نیاز است که فرد برای ترمیم یا تعویض مشکل به پزشک مراجعه کند. اگر مراقبت با دقت صورت پذیرد، مسلما دیگر نیازی به تعمیر یا تعویض نخواهد بود. ند کاملا درجای خودشان مستحکم و پایدارهستند.