کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » ایمپلنت » صفر تا صد ایمپلنت دندان

صفر تا صد ایمپلنت دندان

صفر تا صد ایمپلنت دندان.
صفر تا صد ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست وشامل کدام مراحل میشود 

ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته  است که درسال های اخیر به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن نواحی بی دندانی در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک و میله کوچک پیچی شکل ازجنس تیتانیوم  است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک کاشته میشود تا به استخوان اطرافش فک جوش خورده وتا آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود، بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت  می ماند. اصطلاح اسئواینتگریشن (Osseointegration) یا یکپارچه شدن استخوان به معنا جوش خوردن سطح ایمپلنت با استخوان اطراف آن است 

جنس مواد ایمپلنت

اکثر ایمپلنتهای دندان ازجنس تیتانیوم ساخته میشوند اما نوع زیرکونیا آن نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها واکنش نشان نشان نمیدهد  و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند .در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمان های استاندارد برای پر کردن نواحی بی دندانی محسوب میشود.

مراحل جراحی ایمپلنت دندان

۱.  بررسی وضعیت دهان و دندان : در ابتدا دندانپژشک یک معاینه دهانی کامل را انجام می دهد وضعیت دهان و سلامتی بیمار ارزیابی میشود آیا بیمار قبل از عمل جراحی ایمپلنت دندان به درمان دیگر نیاز دارد تا عکس های لازم گرفته میشود. علاوه برآن کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیره ،ممکن است به پیوند جزئی استخوان نیاز داشته باشد ویک طرح مناسب با شرایط بیمار ارائه میشود .
۲.  بی حسی یا بی هوشی : پیش از شروع کار، بیمار بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.
۳. کشیدن دندان های آسیب دیده : دندان باید با دقت و ملایمت کشیده شود تا صفحه باکال و استنخوان های اطراف تا حد ممکن سالم و دست نخورده باقی بمانند.
۴.  پیوند استخوان : اگراستخوان فک به اندازه کافی و ضخیم نباشد یا نرم باشد . ممکن است قبل از عمل جراحی ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز باشد . ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوندی باعث تولید استخوان جدید به میزانی بشود تا بتواند از کاشت دندان پیشتبانی کند ویا ممکن است پیوند استخوان درهمان جلسه کاشت ایمپلنت همزمان انجام شود .
۵. سوراخ کردن استخوان : در صورتی که نیازی به پیوند استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان ، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود. 
۶.  قرار دادن اپمپلنت ها و بخیه کردن لثه : برای این کار ابتدا برش کوچکی در لثه ایجاد می شود که استخوان فک در معرض دید قرار بگیرد  بعد از کاشت ایمپلنت درون استخوان لثه با دقت از بخیه زده می شود .
۷. زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت :  پس از قرار دادن ایمپلنت در دهان ، فرایندی به نام استخوان سازی انجام میشود .
دراین حالت باتوجه  به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمان لازم حدود 6 تا 12 هفته است در این مدت بیمار بایدچند بار به دنداپزشک مراجعه کنند و هیچ فشاری نباید به ایمپلنت وارد شود. دراین مدت زمان و به تدریج به ایمپلنت پیوند می خورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.
۸. نصب اباتمنت : بعد از فرایند تکمیل استخوان سازی بونت به  مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ روی ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روکش روی آن قرار بگیرد عمل میکند و پایه ای برای اتصال روکش است.
. ۹قالب گیری برای ساخت روکش : دندانپزشک قالب دندان بیمار را گرفته سپس اندازه و رنگ تاج دندان را برای لابراتوار مشخص می کند تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.
۱۰. وصل کردن روکش به پایه : پس از آماده شدن روکش برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه میکنید. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.
مدت زمان لازم برای این درمان چقدر است؟
هنگامی که بیماران می پرسند ، "روند کاشت چقدر طول می کشد؟” تعدادی از عوامل مؤثر در پاسخ به این سوال وجود دارد. در حالت عادی چند ماه بین زمان جایگذاری ایمپلنت و زمانی که میتوانید از دندان ایمپلنتی خود استفاده کنید، فاصله وجود دارد. چون پس از کاشت ایمپلنت، باید به استخوان فرصت بدهید رشد کرده و به سطح ایمپلنت جوش بخورد تا ایمپلنت از ثبات کافی برای تحمل فشار فک برخوردار شود. 6 تا 12 هفته این فرایند زمان نیاز دارد. پس از آن اتصال اباتمنت و روکش دندان انجام میشود،برای افرادی که  نیاز به کاشت ایمپلنت  کل دهان دارند ، این فرایند کمی طولانی تر است. برای افرادی که تنها نیاز به جایگزینی یک یا تعداد کمی دندان دارند این فرایند می تواند سریعتر انجام شود.
اگر قبل از ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشید، چند ماه هم باید زمان برای جوش خوردن پیوند و آماده شدن استخوان برای کاشت ایمپلنت، در نظر بگیرید. با این حال گاهی اوقات که استخوان شرایط نسبتا خوبی دارد میتوان همزمان با پیوند استخوان، جایگذاری ایمپلنت را هم انجام داد.
در مواردی در صورتی که بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری را داشته باشد، تمامی این مراحل ظرف یک روز انجام میشود یعنی در همان روزی که ایمپلنت برایتان جایگذاری میشود، روکش دندان روی آن وصل میشود تا جای دندان در دهان خالی نماند. این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد و نمیتوانید از این دندان فعلا برای جویدن استفاده کنید.
اگر میخواهید بدانید آیا میتوانید ایمپلنت فوری بکارید یا نه، باید با متخصص ایمپلنت صحبت کنید زیرا تجویز کلی در این خصوص به شدت اشتباه است و بستگی به سلامت دهان و دندان و توانایی بدنی شما دارد.



خطرات و عوارض کاشت دندان چیست ؟
هر جراحی که در دنیا صورت می‌گیرد شامل عوارض اجتناب ناپذیری است  که این عامل طبیعی است. ولی می‌توان آن را کنترل کرد. اما به طور کلی درمان کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم خطر و موفقیت آمیز است.
درد بعد از ایمپلنت دندان                                                
در طی انجام ایمپلنت دندان، به دلیل استفاده از داروهای بی حسی، هیچ دردی احساس نمی شود. اما بعد از از بین رفتن اثر داروهای بی حسی، درد کم کم ظاهر می شود. با این حال درد بعد از ایمپلنت خیلی طولانی نیست و بعد از ۲ تا ۳ روز از شدت آن کم می شود. این درد بعد از یک هفته تا ده روز به طور کامل برطرف می شود. در صورتی که بعد از ۱۰ روز همچنان این درد وجود داشت، بهتر است به پزشکتان اطلاع دهید. در چند روز بعد از عمل هم پزشک برایتان مسکن تجویز می کند که از شدت درد می کاهد.
خونریزی .
یک دیگر از عوارض ایمپلنت دندان، خونریزی است، با توجه به اینکه در طی این فرایند، مقداری از بافت لثه و استخوان شما تراشیده می شود، بروز خونریزی بعد از آن طبیعی است. البته این خونریزی خیلی شدید نیست و بعد از چند ساعت خوب می شود
ورم 
احساس تورم در ناحیه دندان ایمپلنت شده طبیعی است و تا چند روز بعد از ایمپلنت باقی می ماند. استفاده از کمپرس یخ می تواند این ورم را کاهش دهد.
به یاد داشته باشید که این عوارض گفته شده تا حدی طبیعی هستند. اما اگر شدت آن ها بیش از حد باشد، بهتر است به پزشک اطلاع داده شود. زیرا مشکلاتی مانند عفونت هم می تواند باعث بروز درد و ورم شود.
آلرژی
همچنین احتمال آلرژی بیمار  در مقابل دارو را باید در نظر گرفت. داروها و بیماریهای زمینه ای باید به دقت پیش از عمل بررسی شوند بدن با آنها واکنش نشان ندهد .
شکستن ایمپلنت
پس از کاشت ایمپلنت، احتمال شکستن ایمپلنت بسیار نادر است و این پروتز مقاومت بسیار خوبی در مقابل فشار و ضربه دارد. اما در حین عمل احتمال بسیار کمی وجود دارد که ایمپلنت بشکند، فشار بیش از حد بر ایمپلنت یا استخوان وارد شده و آسیب به ساختارهای اطراف (رگهای خونی، عصبها یا استخوان فک) وارد شود، راستا یا زاویه ایمپلنت مناسب نباشد یا مشخص شود شرایط استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت مناسب نیست. بیشتر این موارد با انتخاب جراح ایمپلنت مجرب و برنامه ریزی درست او، قابل پیشگیری هستند.
با انتخاب متخصص ایمپلنت با مهارت و با تجربه احتمال عوارض جراحی ایمپلنت را به حداقل میرسانید. دندانپزشک با برنامه ریزی درست ، انتخاب دقیق محل کاشت ایمپلنت و نوع و راستای آن و موارد دیگر تا حد ممکن از بروز عوارض کاشت ایمپلنت جلوگیری میکند.

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور معمول دوام یک ایمپلنت دندان ۲۰ سال برآورد می شود عمر بالاتر از ۲۰ سال برای آن در نظر گرفته میشود  اما این یک عدد قطعی نیست و درصورت رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت می تواند طول عمر بیشتری داشته باشد



مزایا ایمپلنت دندان 

اگرچه ایمپلنت‌ها فواید متعددی دارند، اینجا برخی از مهم‌ترین فواید آن‌ها را بررسی می‌کنیم:
1. جایگزینی دائمی: ایمپلنت‌ها یک راه برای جایگزینی دائمی دندان‌های از دست رفته  را فراهم می‌کنند. به کمک ایمپلنت، می‌توانید دندانی مصنوعی که به زیبایی و عملکرد دندان طبیعی نزدیک است، پیوند دهید.
2. پایداری و محکمیت: ایمپلنت‌ها به واسطه جلوگیری از جابجایی، استحکام بیشتری نسبت به انواع دیگر درمان‌های دندانپزشکی ارائه می‌دهند.
3. بهبود عملکرد گوارشی: با جایگزینی دندان‌های ازدست رفته با ایمپلنت، قابلیت خرد کردن و مضغه کردن غذا بهبود می‌یابد. این باعث می‌شود که غذا بهتر هضم شود و بهره‌وری سیستم گوارشی افزایش یابد.
4. حفظ ساختار فک و صورت: وجود ایمپلنت در جایگاه یک دندان طبیعی، ساختار فک و صورت را حفظ می‌کند. این موضوع باعث جلوگیری از تغییر ساختاری در چهره و حفظ ظاهر جوانتری می‌شود.
5. راحتی و آسانی استفاده: ایمپلنت‌ها راحتی بیشتری نسبت به دستگاه‌های از دست رفته و عرقی که برای روکش دندان استفاده می‌شوند فراهم می‌کنند. همچنین، نیازی به اجرای مراقبت‌های خاص نیست و برای نظافت ایمپلنت نیاز به فرایندهای پیچیده‌ای ندارید.
6. بهبود طعم‌دهی: دندان‌های ایمپلنت‌شده به خوبی به اثر گسیختگی‌ها و طعم‌ها پاسخ می‌دهند و بنابراین قدرت طعم‌دهی شما را افزایش می‌دهند.
7. بهبود گفتار: دندان‌های ازدست رفته  می‌توانند بر گفتار شما تأثیر منفی بگذارند. با استفاده از ایمپلنت، مشکلات گفتاری را می‌توان بهبود بخشید.
8. عدم نیاز به سایر دندان‌ها: برخلاف پل‌های دندانی، ایمپلنت‌ها نیازی به استفاده از دندان‌های مجاور برای نگهداری ندارند. این به معنی حفظ دندان‌های سالم و بدون آسیب بیشتر می‌باشد.
9. بهبود خودایمنی: از دست دادن دندان‌ها می‌تواند خودایمنی را نیز تحت تأثیر قرار دهد. با جایگزینی دندان‌های ازدست رفته با ایمپلنت، اعتماد به نفس شما در رابطه با لبخند و ظاهر بهبود می‌یابد.
10. طولانی‌مدت بودن: درصورت مراقبت دقیق و به موقع، ایمپلنت‌ها می‌توانند برای طولانی مدت، بسیاری ازپروتزهای دیگر را بهبود دهند. آنها معمولاً سال‌ها و گاهاً عمر کامل را پوشش می‌دهند.

ایمپلنت‌ها باعث بهبود عملکرد و ظاهر دندان‌ها، بهبود روند هضم غذا، حفظ ساختار فک و صورت، خلق راحتی و صحبت طبیعی و افزایش خودایمنی می‌شوند. مشاورۀ دقیق با یک دندانپزشک متخصص، بهترین راهنمایی برای نیازها و وضعیت شما خواهد بود.
هزینه و قیمت ایمپلنت دندان 
کاشت ایمپلنت دندان چقدر هزنیه دارد؟ می‌خواهید ایمپلنت انجام دهید اما از هزینه و قیمت ایمپلنت دندان اطلاعی ندارید، ایمپلنت جای گذاری پایه تیتانیومی در داخل استخوان فک در نواحی بی دندانی می باشد. افرادی که در اثر ضربه، پوسیدگی دندان یا هر علت دیگری دندان خود را ازدست‌داده‌اند، می‌توانند با این روش زیبایی خود را بازگردانند. اما یکی از مسائل مهم در این زمینه هزینه ایمپلنت دندان است که می تواند به طور حدودی از 5 تا 20 میلیون تومان (بسته به عوامل مختلف) هزینه داشته باشد. ایمپلنت های  در برند های متفاوتی در جهان وجود دارد که هر کدام قیمت های متفاوتی دارند. در این صفحه شما با جدول هزینه های انواع ایمپلنت ها، عوامل موثر بر این هزینه و همچنین روش های کاهش هزینه و قیمت ایمپلنت دندان توضیحاتی خواهید خواند. البته باید در نظر داشته باشید که در تمام دنیا، انجام کارهای دندانپزشکی پرهزینه است و به‌ طبع در کشور ما نیز تعرفه خدمات
دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان، لیمینت دندان و کامپوزیت دندان نسبتآ زیاد است.
عوامل مهم و تاثیر گذار در قیمت ایمپلنت دندان

چرا قیمت ایمپلنت دندان در هر مرکز دندانپزشکی متفاوت است این یک سوال اساسی و بزرگ برای بیماران عزیز می باشد، ممکن است گاهی با گرفتن قیمت از کلینیک‌های مختلف با تفاوت فاحش قیمت مواجه شوید. عوامل مختلفی در تعیین هزینه ایمپلنت و جراحی ایمپلنت تأثیرگذار هستند:
کشور سازنده ایمپلنت : یکی  از مسائل تأثیر گذار در این درمان، کیفیت و اعتبار شرکت سازنده ایمپلنت است. هرچقدر کشوری در طراحی و تولید ایمپلنت دارای سابقه و دانش بیشتری باشد و سالیان بیشتری در زمینه تولید ایمپلنت فعالیت داشته باشد طبیعتا ایمپلنت تولید شده خودش را با قیمت بیشتری به بازار عرضه می کنند.
برند شرکت کشور سازنده: ممکن است در یک کشور شرکت های متنوعی نسبت به تولید ایمپلنت اقدام نمایند . همانطور که کشور مهم است برند ایمپلنت هم مهم میباشد برندهایی که هرکدام قیمت متفاوتی را به بازار عرضه می‌کنند و قیمت ایمپلنت را تحت تاثیر قرار میدهند. برای مثال ایمپلنت سوئیسی برند (اشترومن) یک ایمپلنت گران قیمت محسوب میشود چرا که از دستگاهای مدرن و پیشرفته برای ساخت ایمپلنت 
استفاده میکند

متخصصین انجام دهنده کاشت ایمپلنت : متخصص ایمپلنت دندان یکی از عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت است ،  زیرا بهتر است ایمپلنت توسط متخصص انجام شود و هر دندانپزشکی قادر نخواهد بود بعد از کاشت دندان بهترین نتیجه را عاید بیمار کند. لذا یکی از مهمترین تصمیمات و کارها قبل از ایمپلنت دندان پیدا کردن یک دندانپزشک متخصص ماهر می باشد که شما را با مشاوره لازم و ضروری در این امر یاری می رساند.
روکش دندان ایمپلنت:  روکش دندان است که به عنوان تاج دندان اصلی شما گذاشته میشود. روکش دندان انواع های مختلفی دارد که دندان پزشک متخصص پروتزهای دندانی با توجه به شرایط بیمار ممکن است یکی از این روکش‌های دندانی را برای او تجویز نماید. بر هزینه ایمپلنت تاثیرگذار است .
پودر استخوان یا پیوند استخوان :  کاشت ایمپلنت نیاز به استخوان فک مستحکم با تراکم کافی دارد . در صورتیکه  استخوان ناحیه ایمپلنت تراکم کافی نداشته باشد استخوان باید با پودر یا پیوند استخوانی تقویت شود. شما باید به جز هزینه و قیمت ایمپلنت دندان، در صورت نیاز هزینه پیوند استخوان را نیز پرداخت کنید.که البته در بسیاری موارد نیازی به پیوند استخوان نمی باشد.
هزینه جانبی ایمپلنت دندان : جراحی ایمپلنت دندان ممکن است نیاز به اقدامات داشته باشد . هنگام برآورد هزینه ایمپلنت دندان باید این موارد را نیز در نظر داشته باشید . 
سینوس لیفت: انجام عمل سینوس لیفت تحت شرایط خاص و با توجه به وضعیت فک و دندان افراد صورت می‌گیرد. درصورتیکه بیماران به سینوس لیفت ضرورت داشته باشد ، به هزینه درمان ایمپلنت اضافه خواهد شد.
هزینه سینوس لیفت در کلینیک تخصصی دندان پزشکی برتر
قیمت سینوس لیفت Open 000/000/5  تومان است
هزینه ایمپلنت دندان با بیمه 
امروزه بسیاری از بیمه های تکمیلی بخشی  یا تمام هزینه درمان ایمپلنت را پرداخت می کند  ، که  باعث شده  بسیاری از بیماران  به کلینیک های دندانپزشکی طرف قرار داد با بیمه های تکمیلی مراجع نمایند. و هزینه ایمپلنت دندان با بیمه بر اساس میزان سقف پوشش بیمه شما و شاغل یا بازنشسته بودن و همچنین سن شما متغیر است و برای هرشخصی متفاوت است .



مراقبت های بعد از ایمپلنت برای بیماران کلینیک تخصصی دنداپزشکی برتر 

مقابله با درد
مدت کوتاهی پس از جراحی ایمپلنت دندانی اثر بی حسی از بین می رود بنابراین برای کنترول درد باید مصرف مسکن ها را شروع کنید. مسکن های بدون نسخه در داروخانه برای مقابله با درد مناسب هستند. 
رژیم غذایی
یکی از مهترین مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندانی رعایت رژیم غذایی صحیح است . در روز های اول بعد از جراحی استفاده از غذاهای نرم توصیه می شود . بیماران می توانند هر زمان که احساس راحتی می کنند رژیم غذایی طبیعی خود را از سرگیرند . در طول دوره نقاهت مقدار زیادی آب و نوشیدنی بنوشید تا آب مورد نیاز بدن شما تامین شود . تا 24 ساعت بعدازجراحی ازخوردن ونوشیدن غذاهای گرم جدآ خود داری فرمایید . غذا حتما سرد وخنک باشد و از نی نوشیدنی به هیچ عنوان 24 ساعت بعد از جراحی اسفتاده نکنید . 
رعایت بهداشت 
 برای بهبودی سریع زخم ایمپلنت های دندانی محل جراحی باید تمیز نگه داشت شود . به مسواک زدن دندان های خود به شکل همیشه ادامه دهید اما از لمس بخیه و ایمپلنت خود داری کنید . مصرف آنتی بیوتیک و شستشوی دهان با محلول کلرهگزیدین و ضد عفونی محل را به خوبی انجام خواهد داد .
تورم
 مقداری تورم صورت پس از جراحی ایمپلنت مورد انتظار است . برای به حداقل رساندن تورم سعی کنید سر خود را بالا نگهدارید و سطح فعالیت خود را تا آنجا که ممکن است پایین بیاورید . پک یخ را در یک پارچه تمیز بپیچید و 4 تا 5 ساعت بعد از جراحی به صورت موقت از آن استفاده کنید .
سیگار گشیدن 
سیگار کشیدن بعد از عمل جراحی ایمپلنت خطر بروز عفونت را افزایش می دهد . توصیه می شود که بیمار حداقل 8 هفته پس از جراحی ایمپلنت سیگار نکشد .

نکات قابل توجه

بدن هرفرد متفاوت است ، بنابراین به بدن خود برای بهبودی فرصت دهید . به صورت کلی بهبودی بعد از ایمپلنت فاز های زیر را طی می کند .

1: روزعمل جراحی و روز بعد از آن ناراحت کننده ترین زمان ممکن است . معمولا صورت مقداری تورم دارد . از حرکاتی که باعث کشیده شدن بافت می شود مانند باز کردن زیاد دهان و لبخند زدن خود داری کنید . ازفشار دادن زیاد لثه به دلیل احتمال خونریزی نیز خود داری کنید .
2: در روز سوم هر چند هنوز مقداری ورم دارید اما باید راحت تر باشید معمولا میتوان رژیم غذایی سفت تری را شروع کنید ضمنآ سعی کنید با طرف مقابل محل جراحی جویدن شروع کنید. با رعایت بهداشت درد و ناراحتی به تدریج کمتر می شود . تورم صورت ، کبودی و خونریزی نیز کمتر خواهد شد در صورتی که هنوز درد دارید به مصرف مسکن ادامه دهید . بهبودی به فاز درمان ، دریافت تاج یا مرحله اتصال ایمپلنت به استخوان فک نیز بستگی دارد .بهبودی درهر فرد بسته به بدن وبرنامه درمانی متفاوت است. برنامه معاینات خود را پیگیری کند و در صورتی که درد و ناراحتی بشتر از سه روز ادامه یافت به دندان پزشک خود تماس بگیرید .
3: برای کشیدن بخیه ده روز بعد از جراحی مراجعه کنید .
4: دارو های تجویزی دکتر را سروقت و به صورت کامل تا آخر استفاده نمایید .
5: تورم ، درد ، خونابه وکبودی صورت بعد از جراحی طبیعی میباشد و به مرور رفع خواهد شد .
6 : استفاده از دندان مصنوعی و فیلیپر در ناحیه جراحی ممنون می باشد .