کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

هیلینگ ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد ؟

هیلینگ ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد ؟/

هیلینگ ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد ؟

 

ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته  است که درسال های اخیر به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن نواحی بی دندانی در نظر گرفته میشود. اگر برای ایمپلنت دندان‌های خود به دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، حتما اصطلاح هیلینگ ایمپلنت را شنیده‌اید مرحله قرار دادن هیلینگ ایمپلنت  یکی از مهم‌ترین مراحل این روش درمانی است.

بیماران و متقاضیان این روش درمانی، به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در رابطه با ایمپلنت، مراحل انجام و اجزای تشکیل دهنده آن هستند. به این ترتیب در این مقاله قصد داریم درمورد اینکه هیلینگ ایمپلنت چیست صحبت کنیم.

 

هیلینگ ایمپلنت چیست؟

 

ایمپلنت در مراحل مختلفی اجرا می‌شود و یکی از مهم‌ترین مراحل آن، جاگذاری هیلینگ است. هیلینگ ایمپلنت معمولاً از جنس پلی اکسید متیلن، تیتانیوم و زیرکونیا و به شکل سیلندرهایی گنبدی شکل ساخته می‌شود .هیلینگ معمولا دارای ارتفاع 2 الی 10 سانتی متر بوده و اندازه اش بسته به ضخامت لثه متفاوت است. مواد و متریال مورد استفاده در ترکیب هیلینگ ایمپلنت بیشترین سازگاری را با بدن داشته و باعث افزایش سازگاری این قطعه با بافت لثه و کاهش عوارض آن می‌شوند.

 

اهمیت استفاده از هیلینگ



  •            کمک به مشخص شدن مکان نهایی و مناسب ایمپلنت .
  •         کمک به حفظ قسمت بالایی ایمپلنت از تجمع آلودگی‌ها و همچنین آسیب‌های بیرونی.
  • حفظ و نگهداری قسمت فوقانی از انباشت آلودگی ها و آسیب های  بیرونی و کمک به فراهم شدن شرایط التیام سریع تر.
  •         ممانعت از رشد لثه بر روی ایمپلنت که می تواند باعث ایجاد مشکل جدی در کارکرد ایمپلنت های دندانی شود .
  •         حفظ سلامتی و مدیریت بافت لثه و فرم دهی به آن طوری که شکل ظاهری آن مانند دندان طبیعی به نظر برسد .
  •         افزایش زیبایی ظاهری ایمپلنت به دلیل تاثیر هیلینگ ایمپلنت دندان در شکل گیری طبیعی لثه بعد از جراحی ایمپلنت

 

روش‌های قرارگیری هیلینگ‌ها بر روی ایمپلنت


هیلینگ ایمپلنت را می‌توان به دو روش یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای اجرا کرد.

  • یک مرحله ای

 

در روش تک مرحله ای متخصص ایمپلنت دندان هر دو بخش فیکسچر و اباتمنت را بطور همزمان در دهان بیمار قرار می دهد . نصب هیلینگ به این صورت است که هیلینگ از سطح لثه بیرون زده و تا زمان بهبودی ایمپلنت دندان در جای خود باقی می ماند. بعد از جوش خوردن کامل ایمپلنت و استخوان فک و در مرحله آخر روکش یا همان تاج دندان روی اباتمنت نصب می شود.

  • دو مرحله ای

 

در روش دو مرحله ای همه چیز به یکباره انجام نمی­شود. ابتدا ایمپلنت در استخوان فک جاگذاری می­شود زمان معینی فرصت داده می­شود تا بافت لثه، ایمپلنت را پوشش دهد. پس از آن نوبت به مرحله دوم و جاگذاری هیلینگ ایمپلنت می­رسد. در این مرحله بافت لثه برش داده می­شود، هیلینگ جاگذاری می­شود و پس از چند هفته جای خود را به تاج دندان می­دهد.



 

افتادن هیلینگ ایمپلنت


آیا امکان دارد هیلینگ از جای خود خارج شود؟ بله!  هیلینگ نصب شده روی ایمپلنت شما ممکن است به دلایل مختلفی بیفتد. حرکت زبان، مسواک زدن محکم این کلاهک، خوردن برخی غذاها، نامناسب بودن پیچ ایمپلنت و دندان قروچه همگی می تواند باعث افتادن هیلینگ شود. همچنین پیچ اباتمنت ممکن است به دلیل پایین نرفتن کامل آن و یا به دلیل مقاومت استخوان یا بافت لثه جدا شود. اول از همه باید بگوییم که این اصلا نگران کننده نیست. باید گفت که اگر این اتفاق رخ داد، دندانپزشک شما لثه را دوباره باز می­کند و اباتمنت را بر سر جای خود قرار می‌دهد. پس از بازشدن هیلینگ ایمپلنت اصلاً تلاش نکنید تا هیلینگ را سر جای خود قرار دهید. در چنین مواردی باید از یک قطعه جدید استفاده کرد. بهترین کار این است که آرامش خود را حفظ کرده و با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بهترین راهکار را در اختیار شما قرار دهد.اما اگر این اتفاق چند بار تکرار گردد، ممکن است پروسه نصب تاج کمی پیچیده شود. اگر اباتمنت ایمپلنت به طور مکرر بیفتد، به بیمار توصیه می شود که یک یا دو روز قبل از نوبت قرار دادن تاج ایمپلنت خود مراجعه کند. در طول این ویزیت، دندانپزشک یک برش لیزری کوچک را انجام می دهد تا بافت نرم را دور کند و فضایی برای تاج ایمپلنت ایجاد نماید

 

نکات مهم در مراقبت از هیلینگ و ایمپلنت

 

هرچند انجام ایمپلنت و بستن هیلینگ ایمپلنت دندان یک عمل سرپایی است؛ اما مانند هر عمل دیگری نیاز به مراقبت های پس از عمل وجود دارد از جمله مواردی که فرد باید پس از هیلینگ ایمپلنت رعایت نماید می توان به موارد زیر اشاره نمود.

به مدت یک ساعت گاز استریل قرار گرفته بر روی محل جراحی فشاردهید. پس از این مدت، این گاز باید برداشته شده و دور انداخته شود ودرصورت نیاز با یک گاز دیگر جایگزین گردد.یک کیسه یخ را بر روی صورت در محل جراحی قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه بردارید به طور متناوب هر ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید. 24 الی ۴۸ ساعت ازکیسه یخ استفاده نمایید .از شستشوی شدید دهان یا لمس کردن محل زخم پس از جراحی پرهیز کنید. این امر ممکن است با از بین بردن لخته خونی تشکیل شده بر روی زخم موجب خونریزی شود.در اسرع وقت و پیش از اینکه اثر داروی بی‌حسی موضعی از بین برود از داروهای ضد درد تجویز شده استفاده کنید. خوردن مواد غذایی سفت ممکن است باعث خونریزی در ناحیه ایمپلنت گردد.فعالیت‌های خود را در روز جراحی محدود کنید و پس از اینکه احساس خوبی داشتید می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. اگر فعالیت زیاد داشته  باشید، قلب بیشتر می‌تپد و امکان خونریزی بیش از حد  در محل زخم افزایش پیدا می‌کند، تا ۴۸ ساعت ورزش های شدید انجام ندهید تحت هیچ شرایطی سیگار و مشروبات الکلی استفاده ننمایید.